Τζανακόπουλος: Η ΝΔ αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα

Μέσω Twitter απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη ΝΔ, έπειτα από την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης για πολιτικό άσυλο στον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

«Η ΝΔ προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Τη στιγμή μάλιστα που η αίτηση ακύρωσης παραπέμπει το θέμα ακριβώς στην κρίση της Δικαιοσύνης. Πώς όμως η ΝΔ να τα πάει καλά με τη διάκριση των εξουσιών όταν ο κος Μητσοτάκης μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με το Ρουσώ...», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον λογαριασμό του.

Η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε το Σάββατο: «''Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών'' και ''πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη'' οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν. Κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ