Φτιάξε σούπες και τάρτες με ό,τι περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι - iefimerida.gr

Φτιάξε σούπες και τάρτες με ό,τι περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι

Αξιοποιούμε τα υλικά μας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα έτοιμα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, τα ψητά μαρινάρονται για τον φούρνο και οι γαλοπούλες γεμίζονται, μέχρι να... σκάσουν.

Ωστόσο για πολλούς το εορταστικό τραπέζι περιλαμβάνει πίτες, τυριά, σαλάτες, ντολμάδες, κάποιο ριζότο ή ζυμαρικό που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στο στομάχι, για να καταναλωθούν, όλα όσα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι.

Τι γίνεται, όμως, αν περισσέψει μια σημαντική ποσότητα από γεμιστή γαλοπούλα ή χοιρινό για τις επόμενες μέρες;

Φτιάξε σούπες και τάρτες με ό,τι περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι  | iefimerida.gr 0

Το «Μαμα Πειναω» και ο Τάσος Αντωνίου μας προτείνει γευστικές ιδέες για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο και πιο λαχταριστό τρόπο ό,τι περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι.

Τι θα φτιάξω με τη γαλοπούλα που περίσσεψε;

Φτιάξε σούπες και τάρτες με ό,τι περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι  | iefimerida.gr 1

Λαχταριστά σάντουιτς με ό,τι είδους ψωμιού προτιμάτε, με τορτίγια ή με αραβική πίτα προσθέτοντας διάφορα λαχανικά, ακόμα και την ποσότητα από τη γιορτινή σαλάτα που ίσως έχει περισσέψει.

Πίτσα. Χρησιμοποιώντας ζύμη σπιτική ή του εμπορίου, φτιάξτε μια πίτσα με κομμάτια της ψητής γαλοπούλας, τριμμένο τυρί και διάφορα λαχανικά ή ό,τι άλλο υλικό προτιμάτε.

Σαλάτα. Υγιεινή, χωρίς πολλές θερμίδες και χορταστική, η σαλάτα είναι ένα ιδανικό γεύμα για τις επόμενες ημέρες των Χριστουγέννων. Κόψτε τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε την σε μια σαλάτα με μαρούλι και ρόκα, ενώ μπορείτε να την περιχύσετε με ελαιόλαδο ή με ένα απλό ντρέσινγκ από λάδι, λεμόνι και μουστάρδα.

Φτιάξε σούπες και τάρτες με ό,τι περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι  | iefimerida.gr 2

Πίτα. Θα ψιλοκόψετε τη γαλοπούλα και θα την σοτάρετε με λαχανικά όπως καρότα και κρεμμύδια, ενώ για έξτρα γεύση μπορείτε να σβήσετε το μείγμα με λίγο λευκό κρασί και να προσθέσετε, εκτός από μυρωδικά, τυρί, μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος.

Ενα ρολό γεμιστό με τη γέμιση γαλοπούλας που περίσσεψε

Με τη γέμιση της γαλοπούλας μπορείτε να φτιάξετε ένα ρολό κοτόπουλο γεμιστό ή μπορείτε και να την απολαύσετε ως κυρίως γεύμα.

Αν σας αρέσουν τα κυδώνια, δοκιμάστε κυδώνια γεμιστά με τη γέμιση της γαλοπούλας. Πώς θα τα φτιάξετε; Κόβετε το πάνω μέρος των κυδωνιών και με ένα κουτάλι, αφαιρείτε τη σάρκα τους. Στη συνέχεια, τα γεμίζετε, τα σκεπάζετε με το καπάκι τους, τα βάζετε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό ή κρασί και τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

Φτιάξε σούπες και τάρτες με ό,τι περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι  | iefimerida.gr 3

Σούπα και τάρτα από το ψητό χοιρινό που περίσσεψε

Πίτα ή ατομικά πιτάκια με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά. Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε τυρί και μανιτάρια.

Φτιάξε σούπες και τάρτες με ό,τι περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι  | iefimerida.gr 4

Ομελέτα. Κόβετε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια, σοτάρετέ το με κρεμμύδια και στο τέλος προσθέστε στο τηγάνι τα χτυπημένα αυγά.

Σούπα. Κόβετε το χοιρινό σε κομμάτια, ψιλοκόβετε διάφορα λαχανικά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν προσθέτοντας νερό, ελαιόλαδο και διάφορα καρυκεύματα της αρεσκείας σας.

Φτιάξε σούπες και τάρτες με ό,τι περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι  | iefimerida.gr 5

Τάρτα. Ψιλοκόβετε το χοιρινό, προσθέστε πράσα σοταρισμένα, μυρωδικά, λίγο τυρί πικάντικο και αυγά για να φτιάξετε τη γέμιση μιας πολύ γρήγορης τάρτας με φύλλο σφολιάτας που θα είναι έτοιμη σε 20 με 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ