Μπαρουέν: Το ταχύτερο η απόφαση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης - iefimerida.gr

Μπαρουέν: Το ταχύτερο η απόφαση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης

Μπαρουέν: Το ταχύτερο η απόφαση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσο γρηγορότερα ληφθεί η απόφαση για το μέγέθος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και όσο μεγαλύτερο είναι το ύψος της συμμετοχής του ΔΝΤ και της ΕΕ σε αυτό, τόσο το καλύτερο, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν.

Συγκεκριμένα, ο Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε χθες ότι «το ταχύτερο θα ήταν το καλύτερο» για την Ευρώπη σ' ό,τι αφορά την απόφαση σχετικά με το μέγεθος του «τείχους προστασίας» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα στο οποίο αναφέρθηκε ο γερμανός ομόλογός του στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι, είπε χαρακτηριστικά πώς «συμφωνώ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εντός του Μαρτίου, είναι καλό».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε το Σάββατο και χθες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως τα τέλη του Μαρτίου την δυνατότητα να αποφασίσει για το μέγεθος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), του μόνιμου κοινού ταμείου για την χρηματοδότηση χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να δανειστούν από τις χρηματαγορές.Πάντως «αντικειμενικά, το ταχύτερο θα ήταν το καλύτερο», πρόσθεσε ο Φρανσουά Μπαρουέν.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η Γαλλία υποστηρίζει πως τα διαθέσιμα κεφάλαια για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, που θα εισφέρουν τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ, πρέπει να είναι όσο πιο ισχυρά είναι δυνατόν.

«Τι υπηρετεί ένα τείχος προστασίας, ποιος είναι ο σκοπός του; Να προσφέρει αποτροπή. Γιατί η Γαλλία υποστηρίζει ότι αυτό το τείχος προστασίας πρέπει να είναι όσο υψηλότερο είναι δυνατόν; Διότι θεωρεί ότι η αποτροπή πρέπει να είναι όσο πιο αποτελεσματική είναι δυνατόν», εξήγησε. Όσο πιο μεγάλοι είναι οι πόροι, πρόσθεσε ο Φρανσουά Μπαρουέν, «τόσο λιγότερες επιθέσεις» θα γίνουν.

Επανέλαβε ακόμη ότι για τη Γαλλία ο ενδοευρωπαϊκός διάλογος δεν πρέπει να ανασταλεί εξαιτίας της αναμονής για τους πόρους από το ΔΝΤ.

«Το θέμα δεν είναι να απαντήσουμε στο ερώτημα αν η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα, αν πρέπει να μεγεθύνουμε το ευρωπαϊκό τείχος προστασίας έπειτα από την αποδέσμευση των πόρων του ΔΝΤ ή το αντίστροφο. Είναι να προχωρήσουμε με τον ίδιο βηματισμό, παράλληλα, και για τα δύο αυτά θέματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ