Η νύχτα που σιδέρωσαν την Σπυριδούλα -Η ιστορία φρίκης της 14χρονης «δούλας των Αθηνών» [εικόνες] - iefimerida.gr

Η νύχτα που σιδέρωσαν την Σπυριδούλα -Η ιστορία φρίκης της 14χρονης «δούλας των Αθηνών» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήταν 4 Αυγούστου του 1955 όταν οι γιατροί στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θλιβερό και παράλληλα αποτρόπαιο θέαμα.

Ένα 14χρονο κορίτσι έκανε εισαγωγή με υψηλό πυρετό, αφόρητους πόνους και εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Η γυναίκα που το συνόδευε εξηγούσε λίγο αργότερα στους γιατρούς, ότι τα εγκαύματα προήλθαν από μία κατσαρόλα με καυτό νερό.
Η ιστορία της Σπυριδούλας ξεκίνησε όταν αυτή ήταν 12 χρονών, στη Ματαράγκα Αγρινίου όπου ζούσε με τους γονείς και τα επτά αδέλφια της. Μία μέρα εμφανίστηκε στο χωριό η Αντιγόνη Βεϊζαδέ. Μια σύζυγος και μητέρα ενός μικρού παιδιού, που ζητούσε να πάρει ένα παιδί στο σπίτι της για να προσέχει το μωρό και να τη βοηθάει λίγο στις δουλειές. Οι γονείς της Σπυριδούλας, βιοπαλαιστές οι ίδιοι, αποφάσισαν να δώσουν την κόρη τους, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που της επεφύλασσε η ζωή στο χωριό.

Το νέο περιβάλλον δεν ήταν καθόλου όπως το είχαν περιγράψει στους γονείς της μικρής Σπυριδούλας. Η Αντιγόνη Βεϊζαδέ με τον σύζυγό της Γιώργο (γνωστός στα καταγώγια της Τρούμπας), κακοποιούσαν ψυχολογικά και σωματικά το κορίτσι σε καθημερινή βάση, ενώ είχε επωμιστεί και τις βαριές δουλειές του σπιτιού «Έμεινα μαζί τους δύο χρόνια. Φρόντιζα το παιδί, καθάριζα, σφουγγάριζα, έπλενα, κουβάλαγα τα ψώνια του σπιτιού (…). Έκανα υπομονή και δε μιλούσα» θα πει αργότερα στους δημοσιογράφους η Σπυριδούλα. Και δεν είναι μόνο αυτά. Μετά από δύο χρόνια, τα σημάδια της ασιτίας ήταν εμφανή στο σώμα του κοριτσιού....

Διαβάστε τι συνέβη τη νύχτα που σιδέρωσαν τη Σπυριδούλα και δείτε φωτογραφίες στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σπυριδούλα σιδέρωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ