Τα Mini αποκτούν ένα καινούργιο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη

Τα Mini θα μπορούν πλέον να εξοπλιστούν με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που θα εκτελεί πιο γρήγορες αλλαγές και θα μειώσει σημαντικά και την κατανάλωση.

Θα έχει δύο ελαιόψυκτους, υγρούς συμπλέκτες, ο ένας εκ των οποίων είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις 1, 3, 5, 7 και την όπισθεν και ο άλλος για τις 2, 4 και 6.

Οι μηχανικοί της εταιρείας υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνο πιο γρήγορο αλλά και πιο ομαλό στις αλλαγές του, ενώ διαθέτει μειωμένες τριβές, για χάρη της οικονομίας καυσίμου που προαναφέραμε αλλά και μεγαλύτερη ευχέρεια να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα συστήματα του αυτοκινήτου που άπτονται της μειωμένης κατανάλωσης, Συστήματα όπως το start stop του κινητήρα, τη λειτουργία coasting, ακόμα και την ανταλλαγή δεδομένων GPS, σε κατάλληλα εφοδιασμένα οχήματα.

Το νέο κιβώτιο θα ξεκινήσει να εμφανίζεται σε όλη την γκάμα των μοντέλων της Mini από το 2018, αποτελώντας μία ουσιαστική βελτίωση του αυτοκινήτου σε έναν τομέα που είχε ήδη αρχίσει να δείχνει κάποια σημάδια υστέρησης σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mini συμπλέκτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ