Θετικό πρόσημο στον τζίρο της Χριστουγεννιάτικης αγοράς - iefimerida.gr

Θετικό πρόσημο στον τζίρο της Χριστουγεννιάτικης αγοράς

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικές είναι οι πρώτες διαπιστώσεις για την εμπορική κίνηση στην εορταστική αγορά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ.

Ο τζίρος της εορταστικής αγοράς, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης θα κυμανθεί στο 2% έως 2,5% και είναι θετικό αν συνυπολογίσει κανείς όχι μόνο τις οικονομικές υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου αλλά και όλου του έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ), ο τζίρος των Χριστουγέννων φέτος καταγράφει μέση αύξηση της τάξης του 2,5%.

Στα μεγαλύτερα καταστήματα, αλυσίδες και εμπορικά κέντρα, η αύξηση του τζίρου φέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο εκτιμάται σε 5%-6%, την ώρα που σε μικρότερα καταστήματα σε περιφερειακές αγορές οι πωλήσεις κατέγραψαν αρνητικό πρόσημο, ακόμη και έως 12%.

Σε απόλυτους αριθμούς, συνολικά ο τζίρος του λιανεμπορίου τον Δεκέμβριο αναμένεται να διαμορφωθεί σε 4,09 δισ. από 4,03 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε την κίνηση εορταστική αγορά.

Θετικές οι πρώτες διαπιστώσεις για την εμπορική κίνηση στην εορταστική αγορά, αλλά & πάρα πολλές οι τελευταίες οικονομικές υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου & όλου του έτους. Καλή δύναμη & Καλή Πρωτοχρονιά! pic.twitter.com/LUNjAXa4wk

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζίρος χριστουγεννιάτικη αγορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ