Εύκολη, πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι του Βασίλη Καλλίδη - iefimerida.gr

Εύκολη, πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι του Βασίλη Καλλίδη

shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απλά εύκολα και γρήγορα θα φτιάξεις την καλύτερη βασιλόπιτα κέικ του Βασίλη Καλλίδη και θα εκπλαγείς με την υπέροχη γεύση της.

Την πρώτη θέση στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι έχει η βασιλόπιτα.

Η κοπή της βασιλόπιτας είναι το πιο διάσημο πρωτοχρονιάτικο έθιμο, η οποία μοιάζει με στρογγυλό τσουρέκι ή κέικ και έχει μέσα ένα φλουρί το οποίο φέρνει τύχη σε όποιον το βρει.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα πολύ παλιό έθιμο που έχει τις ρίζες του στα Κρόνια, μια αρχαιοελληνική γιορτή αντίστοιχη με τα Ρωμαϊκά Σατουρνάλια.

Η πρώτη μέρα του νέου έτους είναι πολύ σημαντική καθώς είναι η μέρα που σηματοδοτεί την έλευση του νέου έτους και όποιος βρει το φλουρί που κρύβεται μέσα στην βασιλόπιτα είναι ο πιο τυχερός της παρέας.

Τις περισσότερες φορές προτιμούμε να αγοράσουμε μια έτοιμη βασιλόπιτα για να ξεμπερδεύουμε, αλλά αν σας λέγαμε ότι η βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι του Βασίλη Καλλίδη είναι πολύ εύκολη, θα το τολμούσατε;

Για πάμε να δούμε πώς μπορούμε να την φτιάξουμε.

Δες την συνταγή για τη βασιλόπιτα του Βασίλη Καλλίδη στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ