Τραμπ: Δεν υπήρξε σύμπραξη με τη Ρωσία, πιστεύω ο Μάλερ θα είναι αμερόληπτος - iefimerida.gr

Τραμπ: Δεν υπήρξε σύμπραξη με τη Ρωσία, πιστεύω ο Μάλερ θα είναι αμερόληπτος

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη πως πιστεύει ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος συνεχίζει την έρευνα για την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της εκστρατείας του ρεπουμπλικάνου και της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, θα τον αντιμετωπίσει με αμεροληψία.

«Δεν υπήρξε καμιά σύμπραξη. Αλλά νομίζω ότι θα είναι αμερόληπτος», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα The New York Times στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού του κλαμπ, που περιλαμβάνει ένα γήπεδο γκολφ, στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα.

Ορισμένα στελέχη των ρεπουμπλικάνων στο αμερικανικό Κογκρέσο κατηγόρησαν τις τελευταίες εβδομάδες μέλη της ομάδας του Μάλερ για προκατάληψη εναντίον του Τραμπ και υποστήριξαν ότι η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στη συνεχιζόμενη έρευνα υπονομεύθηκε. Ο Μάλερ έχει ασκήσει διώξεις σε βάρος τεσσάρων πρώην συνεργατών του Τραμπ στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ροντ Ρόζενσταϊν δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο σοβαρό ατόπημα από μέρους της ομάδας του Μάλερ.

Εξάλλου ο Τραμπ είπε στους Τάιμς ότι μεταχειρίζεται ως τώρα «με το μαλακό» την Κίνα ως προς το εμπόριο και κατήγγειλε ότι το Πεκίνο συνεχίζει να προμηθεύει με πετρέλαιο τη Βόρεια Κορέα παρά τις διεθνείς κυρώσεις εξαιτίας των προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων. «Πετρέλαιο πάει στη Βόρεια Κορέα. Δεν ήταν αυτή η συμφωνία που έκλεισα!», δήλωσε.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η Κίνα «συνελήφθη» να επιτρέπει τη μεταφορά πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα και πρόσθεσε ότι με τις κινήσεις αυτού του είδους αποτρέπεται μια «φιλική λύση» της κρίσης.

Τραμπ: Δεν υπήρξε σύμπραξη με τη Ρωσία, πιστεύω ο Μάλερ θα είναι αμερόληπτος | iefimerida.gr 0


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ