Μάχη σε 3 μέτωπα για το πακέτο βοήθειας των 130 δισ. - iefimerida.gr

Μάχη σε 3 μέτωπα για το πακέτο βοήθειας των 130 δισ.

Μάχη σε 2 μέτωπα για το πακέτο βοήθειας των 130 δις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Δευτέρα το βράδυ το γερμανικό κοινοβούλιο αποφασίζει για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ακολουθεί μέσα στην εβδομάδα η ψηφοφορία στην Ολλανδία ενώ την ίδια ώρα μέχρι την Τετάρτη στο εσωτερικό η κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Πέρα λοιπόν από τις εκτός έδρας μάχες η κυβέρνηση οφείλει, πάντως, να έχει τακτοποιήσει τα... του οίκου της, εξου και η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου τη Τρίτη, όπου θα γίνει το τελευταίο «χτένισμα» των εκκρεμοτήτων, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία.

Μετά τις τροπολογίες για την αλλαγή της δομής και λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και για το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τη Τρίτη, τα υπουργεία πρέπει να έχουν εκδώσει δεκάδες αποφάσεις και εγκυκλίους που αφορούν κυρίως στη μείωση των κατώτερων μισθών, στη κατάργηση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, στο «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, στη νέα λίστα φαρμάκων, στο πλαφόν της φαρμακευτικής δαπάνης, στην αύξηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων, στην άρση όλων των περιορισμών για την εξάσκηση επαγγελμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ