Για πρώτη φορά παγκοσμίως έγινε μεταμόσχευση τεσσάρων άκρων - iefimerida.gr

Για πρώτη φορά παγκοσμίως έγινε μεταμόσχευση τεσσάρων άκρων

Για πρώτη φορά παγκοσμίως έγινε μεταμόσχευση τεσσάρων άκρων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία παγκόσμια πρωτοπορία κατέχουν πλέον Τούρκοι χειρουργοί οι οποίοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μεταμόσχευση τεσσάρων άκρων σε ασθενή, όπως ανακοίνωσε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χατσεπέ της Άγκυρας.

Στην τετραπλή μεταμόσχευση, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο, συμμετείχαν συνολικά 52 γιατροί. Το νοσοκομείο δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία για τον ασθενή, που ονομάζεται Σεφκέτ Τσαβντάρ.

«Το ανώτατο επιστημονικό συμβούλιο (του νοσοκομείου) αποφάσισε να αφαιρέσει το ένα πόδι του ασθενούς καθώς το καρδιαγγειακό του σύστημα δεν ήταν σε θέση να το στηρίξει», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή. Η επέμβαση αυτή ακολουθεί την πρώτη μεταμόσχευση προσώπου που πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Τουρκίας στο Ακντενίζ, στα νότια της χώρας.

Η μεταμόσχευση έγινε τον περασμένο μήνα σε ένα 19χρονο, το πρόσωπο του οποίου είχε καεί όταν ήταν βρέφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ