Σε σύγχυση οι ξενοδόχοι -Αναμένουν την εφαρμογή του νέου φόρου διαμονής - iefimerida.gr

Σε σύγχυση οι ξενοδόχοι -Αναμένουν την εφαρμογή του νέου φόρου διαμονής

Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «σύγχυση» βρίσκονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας αναφορικά με την έναρξη εφαρμογής του νέου φόρου διαμονής.

Ο νέος φόρος, ως γνωστόν, θα επιβάλλεται σε κάθε διανυκτέρευση που θα πραγματοποιείται στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση η Πανελλήνια ομοσπονδία ξενοδόχων (ΠΟΞ) υπογραμμίζει «ότι μέχρι και σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι - οι ξενοδόχοι, οι συνεργάτες μας εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι πελάτες μας, Έλληνες και ξένοι - βρισκόμαστε σε βαθύ σκοτάδι και σε σύγχυση, αναμένοντας, πότε επιτέλους θα δεήσουν οι αρμόδιοι να εκδώσουν την απαραίτητη εφαρμοστική απόφαση, στην οποία θα καταγράφονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι λοιπές διευκρινιστικές κατευθύνσεις και πληροφορίες».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, όπως σημειώνει, έχει ευθύς εξ αρχής, εδώ και μήνες, προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες αυτού του μέτρου στον ελληνικό τουρισμό, στην ήδη βεβαρημένη ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού μας προϊόντος και φυσικά, κατά προέκταση, στην εθνική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ