Λάρισα: «Ερμού» θυμίζει ο εμπορικός δρόμος της πόλης- Χορός, κεράσματα και μουσική παραμονές Πρωτοχρονιάς

Αυξημένη παρουσιάζεται η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης της Λάρισας, τις εορταστικές ημέρες που διανύουμε, σύμφωνα με τη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου της πόλης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λάρισας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος σημείωσε πως το γιορτινό κλίμα των ημερών, αλλά και ο καλός καιρός που επικρατεί, βοήθησε ώστε να υπάρξει αρκετά καλή κίνηση στην αγορά της πόλης τις ημέρες των Χριστουγέννων. Επίσης ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως αντίστοιχη αναμένεται να είναι και η κίνηση τις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος της χρονιάς, εφόσον βέβαια βοηθήσει και ο καιρός.

H Μπάντα της 1ης Στρατιάςστην κεντρική πλατεία της Λάρισας/ Φωτογραφία: larissanet.gr

Σημειώνεται πως πλούσιες είναι και οι δράσεις που διοργανώνει ο εμπορικός σύλλογος Λάρισας τις επόμενες μέρες, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, καθώς για πρώτη χρονιά φέτος επιχειρεί να αναβιώσει το «έθιμο» της οδού Ερμού, του παραδοσιακού εμπορικού δρόμου της πόλης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου των εμπόρων της Λάρισας από τη δεκαετία του 1960 και μετά, κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι Λαρισαίοι απολάμβαναν τη βόλτα τους και τα ψώνια τους καθώς και τη χαρά της μικρής γιορτής που διοργάνωναν οι έμποροι στο δρόμο αυτόν.

H Μπάντα της 1ης Στρατιάςστην κεντρική πλατεία της Λάρισας/ Φωτογραφία: larissanet.gr

Έτσι και οι φετινές εκδηλώσεις που αναμένεται να διοργανωθούν στον ιστορικό δρόμο, θα ξεκινήσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 11.00 το πρωί, με πολύ μουσική, χορό, διασκέδαση, κεράσματα, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις. Παράλληλα κρατώντας το έθιμο, ένας Άγιος Βασίλης θα μοιράζει στους επισκέπτες παραδοσιακούς Καζαμίες, ενώ στα παιδιά ένας Μάγος θα μοιράζει χαρτοπόλεμο και γλυκίσματα.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λάρισα Εμπορικά Καταστήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ