Ενας χρόνος από τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα -Πού βρίσκεται η υπόθεση - iefimerida.gr

Ενας χρόνος από τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα -Πού βρίσκεται η υπόθεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την άγρια δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, με πάνω από 15 μαχαιριές, στη Λαμία, στις 28 Δεκεμβρίου του 2016, ένα έγκλημα που συγκλόνισε όλη τη χώρα.

Έναν χρόνο μετά, η Δικαιοσύνη δεν έχει κατορθώσει ακόμη να φέρει σε δίκη τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της παιδοψυχιάτρου, Χρήστο Μπαλαντίνα, o οποίος σχετιζόταν με την ομάδα του Αρτέμη Σώρρα.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε το στάδιο της προανάκρισης και πλέον η δικογραφία είναι στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, η πρόταση του οποίου θα κατατεθεί στο Συμβούλιο, που θα εκδώσει το βούλευμα για την παραπομπή του στο Μεικτό Ορκωτό.

Ενας χρόνος από τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα -Πού βρίσκεται η υπόθεση | iefimerida.gr 0

«Αναμένουμε να γίνει το Δικαστήριο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού…», λέει στο LamiaReport η δικηγόρος, Ελευθερία Ψύλλου, που γνώριζε προσωπικά την Θώμη Κουμπούρα και μαζί με τον γνωστό ποινικολόγο, Θέμη Σοφό, θα είναι η Πολιτική Αγωγή στην αναμενόμενη δίκη.

Σε αυτό το στάδιο, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να προλάβει να ορίσει την ακροαματική διαδικασία και να εκδώσει απόφαση πριν την έλευση του 18μηνου.

«Αν και οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να αναπληρώσει το τεράστιο κενό από την απώλεια του ανθρώπου μας, περιμένουμε όχι μόνο εμείς αλλά και η ίδια η κοινωνία την παραδειγματική τιμωρία δολοφόνων που έχουν διαπράξει τέτοια ειδεχθή εγκλήματα…», λέει στο LamiaReport ο αδερφός της Θώμης, Σάββας Κουμπούρας.

Ενας χρόνος από τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα -Πού βρίσκεται η υπόθεση | iefimerida.gr 1

Η οικογένεια έχει ζητήσει δια μέσω των συνηγόρων της να εξεταστούν κι άλλα στοιχεία, όπως το laptop του Μπαλαντίνα, που έμεινε στην Αθήνα και το άτομο που το είχε και τον είδε πριν φύγει για Λαμία και κάνει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Στη δικογραφία, εκτός από την έκθεση του Ιατροδικαστή, υπάρχουν και οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, οι οποίες επίσης καθυστέρησαν σημαντικά και παραδόθηκαν μόλις τον προηγούμενο μήνα. Παρά τα διάφορα που κατέθεσε μεταξύ άλλων ο καθ΄ ομολογία δράστης του εγκλήματος, μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η όλη προσπάθειά του να κρύψει τα ίχνη του και φυσικά το όπλο.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη Μπαλαντίνα έγινε δύο ημέρες αργότερα, στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, όπου είχε φροντίσει να κρυφτεί, αφού πρώτα φρόντισε με επιμέλεια να εξαφανίσει όσα ίχνη μπορούσε, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι είχε περάσει από το σπίτι της δολοφονημένης.

Ενας χρόνος από τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα -Πού βρίσκεται η υπόθεση | iefimerida.gr 2

Πέρα από το DNA που βρέθηκε στα νύχια της 45χρονης και το οποίο ταυτοποιήθηκε με αυτό του 39χρονου, αλλά και όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει σε βάρος του οι άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας, ο Χρήστος Μπαλαντίνας ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς τη δολοφονία, παραληρώντας ενώπιον των αστυνομικών: «Αν είναι έτσι όπως τα λέτε, εγώ τη σκότωσα, αλλά δεν θυμάμαι πώς το έκανα» ομολόγησε στους αστυνομικούς, ενώ σε άλλη στιγμή φέρεται ότι προσέθεσε: «Αν το έχω κάνει εγώ, μου αξίζει η θανατική ποινή. Δεν επιτρέπεται να αφαιρείς μια ζωή που δεν μπορείς να αντικαταστήσεις»!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θώμη Κούμπουρα δολοφονία ένας χρόνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ