Τον Μάρτιο θα αποφασίσουμε για το «τείχος προστασίας» - iefimerida.gr

Τον Μάρτιο θα αποφασίσουμε για το «τείχος προστασίας»

Μέσα στον Μάρτιο η απόφαση για την ενίσχυση του «τείχους προστασίας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντός του Μαρτίου και όχι αναγκαστικά κατά την Σύνοδο Κορυφής της 1ης και 2ας Μαρτίου, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την ενίσχυση ή όχι του τείχους προστασίας, απέναντι στην ελληνική κρίση, σύμφωνα με τα όσοα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,, στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στο Μεξικό, «Εξηγήσαμε σε όλους τους συναδέλφους μας ότι θα λάβουμε απόφαση το Μάρτιο, όπως αποφάσισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων», ενώ συνέχισε λέγοντας πως ο «Μάρτιος αρχίζει την 1η και τελειώνει στις 31. Ανάμεσα στην 1η και την 31η Μαρτίου θα εξετάσουμε εάν το εύρος του μηχανισμού σταθερότητας επαρκεί με δεδομένα τα τελευταία γεγονότα».

Ορισμένοι μεγάλοι δανειστές της Ευρώπης πιέζουν τους εταίρους τους στην ΕΕ να ανακοινώσουν γρήγορα ενίσχυση του προβλεπομένου «τείχους προστασίας». «Κάντε το γρήγορα και δυναμικά και φροντίστε οι δεσμεύσεις σας να έχουν αποτελέσματα», δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέμεινε χθες ότι το «τείχος προστασίας» δεν μπορεί να έχει απεριόριστο μέγεθος: «Δεν έχει κανένα νόημα από οικονομικής άποψης να εισακούσουμε τις εκκλήσεις και να διοχετεύουμε επ΄αόριστον κεφάλαια στους μηχανισμούς στήριξης ούτε να θέσουμε σε λειτουργία τη μηχανή εκτύπωσης χαρτονομισμάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ