Ισραήλ: Eχτισαν πύργο ύψους 36 μέτρων από πλαστικά τουβλάκια -Για να τιμήσουν 8χρονο που πάσχει από καρκίνο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ισραήλ: Eχτισαν πύργο ύψους 36 μέτρων από πλαστικά τουβλάκια -Για να τιμήσουν 8χρονο που πάσχει από καρκίνο [βίντεο]

Ισραήλ: Eχτισαν έναν πύργο ύψους 36 μέτρων από πλαστικά τουβλάκια (Φωτογραφία: Βίντεο)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέλοντας να τιμήσουν ένα 8χρονο αγόρι που έπασχε από καρκίνο και να σπάσουν ρεκόρ Γκίνες, χιλιάδες κάτοικοι του Τελ Αβίβ έχτισαν έναν πύργο ύψους 36 μέτρων από πλαστικά τουβλάκια Lego.

Ο πολύχρωμος Πύργος Όμερ» αποτελείται από περισσότερα από 500.000 τουβλάκια που δώρισαν οι κάτοικοι της πόλης τον τελευταίο χρόνο. Ολοκληρώθηκε σήμερα, με τη βοήθεια γερανών, στην Πλατεία Ράμπιν, όπου χτιζόταν εδώ και 15 ημέρες.

Ο Πύργος πήρε το όνομά του από τον Όμερ Σαγιάγκ, τον 8χρονο λάτρη των Lego που άφησε την τελευταία του πνοή το 2014. «Ηταν μια ιδέα της πρώην νηπιαγωγού του Όμερ. Τα τουβλάκια τα δώρισαν οι κάτοικοι, εταιρείες και κάποια τα αγοράσαμε με πόρους του δήμου» είπε ένας εκπρόσωπος του δημάρχου.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ψηλότερου πύργου από πλαστικά τουβλάκια το κατείχε το Μιλάνο από το 2015, με μια κατασκευή ύψους 35,05 μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ lego ισραήλ Ρεκόρ Γκίνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ