Αμανατίδης για ΣΕΚΑΠ: Πρέπει να λυθεί το θέμα -Αφορά 170 εργαζόμενους - iefimerida.gr

Αμανατίδης για ΣΕΚΑΠ: Πρέπει να λυθεί το θέμα -Αφορά 170 εργαζόμενους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην παραδοχή πως πριν από μερικούς μήνες ψηφίστηκε στη Βουλή «φωτογραφική τροπολογία» που αφορούσε και τον Ιβάν Σαββίδη προχώρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πτώχευσης, ο κ. Αμανατίδης απάντησε: «Δεν θα πάει προς τα εκεί. Είναι μια ιστορία που έρχεται από πιο παλιά. Η εμπλοκή αυτή μπορεί και πρέπει να λυθεί. Εδώ είναι κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να δούμε. Μάλιστα είχαμε φέρει ρύθμιση στη Βουλή. Η τροπολογία για τα πρόστιμα στη Βουλή αφορούσε και τον κ. Σαββίδη. Ασχολούμαστε πολύ με αυτό το θέμα και πρέπει να λυθεί γιατί αφορά 170 εργαζόμενους».

Να θυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, είχε αναφέρει από τη Βουλή σχετικά με την τροπολογία πως «η οποιαδήποτε συζήτηση για το ζήτημα του προστίμου που επιδικάστηκε σε εταιρεία καπνικών, είναι εντελώς άσχετη με τη ρύθμιση που προτείνουμε και κάθε σύνδεση με την υπόθεση είναι εκ του πονηρού».

Η υφυπουργός Οικονομικών, καταλόγισε στους βουλευτές, οι οποίοι άφηναν να εννοηθεί ότι η τροπολογία είναι «φωτογραφική» για συγκεκριμένη εταιρεία, ώστε να διαγραφεί βεβαιωμένο πρόστιμο, ότι «έφτασαν πια στα όρια του αστείου, καθώς ασκώντας την αγαπημένη τους ασχολία παραπληροφόρησης, δεν δίστασαν να μπερδέψουν επιμελώς τον Κώδικα φορολογικών διαδικασιών με τον Τελωνιακό Κώδικα», προσθέτοντας πως θέλησαν «να στήσουν μια ανύπαρκτη ιστορία, αφήνοντας αιχμές για διακριτική μεταχείριση επιχειρήσεων και διαγραφές προστίμων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Αμανατίδης ΣΕΚΑΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ