Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Οι επιλογές των εκδόσεων Καστανιώτη [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Οι επιλογές των εκδόσεων Καστανιώτη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρωτήσαμε τον εκδότη Αργύρη Καστανιώτη για τα βιβλία που ξεχώρισε το 2017.

Ποιό ήταν το best seller του εκδοτικού οίκου μέσα στο 2017; Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;

«Από τη σειρά της ελληνικής λογοτεχνίας ξεχώρισαν τα «Τετράδια ονείρων» της Ζυράννας Ζατέλη, το «Δυο γυναίκες, δυο θεές» της Ρέας Γαλανάκη και το «Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο» της Λένας Διβάνη. Και οι τρεις συγγραφείς είναι διακεκριμένες και εξαιρετικά δημοφιλείς, με τεράστια συμβολή στην ελληνική πεζογραφία. Κάθε νέο βιβλίο τους αποτελεί εκδοτικό γεγονός για τους αναγνώστες, οι οποίοι το περιμένουν πάντα με αγωνία. Από τη σειρά της μεταφρασμένης λογοτεχνίας έγινε ανάρπαστο σε ελάχιστες μέρες κυκλοφορίας το τελευταίο βιβλίο του μεγάλου Αλμπέρ Καμύ «Ο πρώτος άνθρωπος», το κατεξοχήν αυτοβιογραφικό μυθιστόρημά του. Επίσης αγαπήθηκε πολύ και το μυθιστόρημα «Ο μάστορας» του Μπέρναρντ Μάλαμουντ, ένα συναρπαστικό και συγκινητικό βιβλίο, το αδιαφιλονίκητο αριστούργημα ενός κορυφαίου συγγραφέα του 20ού αιώνα. Εξαιρετικά έχει πάει και το μυθιστόρημα «Ιστανμπούλ Ιστανμπούλ» του Μπουρχάν Σονμέζ, το καθηλωτικό βιβλίο ενός νεότερου Τούρκου συγγραφέα, που μεταφράστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά, αλλά αγαπήθηκε αμέσως ως ύμνος της συμπόνιας και της φαντασίας».

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Οι επιλογές των εκδόσεων Καστανιώτη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ποιο βιβλίο αγαπήσατε φέτος; Ποιο από τα βιβλία που εκδώσατε μέσα στο 2017 ξεχωρίσατε εσείς προσωπικά και για ποιο λόγο;

«Θεωρώ σημαντικά όλα μας τα νέα βιβλία, είτε πρόκειται για βιβλία αναγνωρισμένων συγγραφέων είτε για βιβλία νεότερων δημιουργών που εκδόθηκαν έπειτα από πολύ αυστηρή επιλογή».

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Οι επιλογές των εκδόσεων Καστανιώτη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κυκλοφόρησε κάποιο βιβλίο την τελευταία χρονιά που σας άρεσε αλλά δεν άρεσε το ίδιο πολύ και στους αναγνώστες; Ποιο βιβλίο ήταν αυτό;

«Όχι, δεν έχουμε τέτοιο παράδειγμα».

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Οι επιλογές των εκδόσεων Καστανιώτη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ποιό βιβλίο ζηλέψατε φέτος; Ποιο ήταν το βιβλίο εκείνο που θα θέλατε να βρίσκεται στον δικό σας εκδοτικό κατάλογο;

«Θα ήθελα να έχω εκδώσει το «Homo Deus» του ιστορικού Γιουβάλ Νώε Χαράρι (εκδόσεις Αλεξάνδρεια), ένα βιβλίο-προφητεία που με καθήλωσε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καστανιώτη εκδόσεις βιβλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ