Το «Κίνημα κατά των πλειστηριασμών» ξανά στο Ειρηνοδικείο- Ενας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Το «Κίνημα κατά των πλειστηριασμών» ξανά στο Ειρηνοδικείο- Ενας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ακόμα μια Τετάρτη το «Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών» και η Λαϊκή Ενότητα βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με σκοπό να εμποδίσουν πιθανούς πλειστηριασμούς.

Σήμερα πάντως η εικόνα είναι διαφορετική στο δικαστήριο καθώς λείπει από την είσοδο η κλούβα των ΜΑΤ, αν και η αστυνομική παρουσία γύρω από το Ειρηνοδικείο είναι αυξημένη.

Τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών έφτασαν μέχρι την είσοδο του δικαστηρίου όπου εμποδίζουν την πρόσβαση με πανό που έχουν αναρτήσει.

Για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ήταν προγραμματισμένος ένα πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας με αποθήκη για οφειλή ύψους 188.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο Ειρηνοδικείο με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Σήμερα πάντως δεν θα γίνουν άλλοι πλειστηριασμοί πλην ενός στο Ειρηνοδικείο Πειραιά που αφορά σε κατασχεμένο πλοίο καθώς παρά την ψήφιση της τροπολογίας που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή τους μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μια επιστροφή στην «κανονικότητα» των πλειστηριασμών στις 10 Ιανουαρίου, που έχουν προγραμματισθεί 20 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

«Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών θα ακυρώσει στην πράξη και τους «χουντικής έμπνευσης» νόμους, που έχουν στόχο την καταστολή, τον εκφοβισμό ακόμα και την τιμωρία με πολύμηνη φυλάκιση των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς και την υφαρπαγή των λαϊκών περιουσιών», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ