Αμερικανίδα έλαβε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος 284 δισεκατομμύρια δολάρια!

Λίγο έλειψε να πάθει συγκοπή μια Αμερικανίδα στην Πενσυλβάνια όταν έφτασε στα χέρια της ένας αστρονομικός λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Μαίρη Χορομάνσκι μετρούσε τα μηδενικά και τελειωμό δεν είχαν: η...«λυπητερή» έγραφε κάπου 284 δισεκατομμύρια δολάρια (για την ακρίβεια: 284.460.000.000) δηλαδή περίπου 240 δισ ευρώ (!), ποσό που αρκεί για να εξοφλήσουν τα χρέη τους η Βενεζουέλα, το Περού, η Ισλανδία και η Νιγηρία!

Η γυναίκα χλώμιασε μεμιάς κι ο άντρας κι ένας απ’ τους γιους της που ήταν εκείνη την ώρα στο σπίτι άρχισαν να τη ρωτούν αν είναι καλά. «Όταν αντικρίζεις κάτι τέτοιο, η καρδιά σου αρχίζει να χτυπά δυνατά, αρχίζεις να ιδρώνεις και σκέφτεσαι: “τι στο καλό συνέβη;”», είπε η 58χρονη νοικοκυρά, μητέρα πέντε παιδιών.

«Είχαμε στολίσει το σπίτι με χριστουγεννιάτικα φωτάκια απ’ έξω, αλλά όχι τίποτε τρομερό. Κοίταξα και το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας και σκέφθηκα: “μπα, δεν μπορεί να φταίει αυτό...”»

Το καλό στην υπόθεση είναι ότι ο λογαριασμός έληγε τον Νοέμβριο του 2018. «Και τότε σκέφθηκα: “πάλι καλά, έχουμε έναν χρόνο να δούμε πως θα πληρώσουμε το λογαριασμό των δισεκατομμυρίων”», είπε η γυναίκα.

Αμέσως τηλεφώνησε στον μεγαλύτερο γιο της, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με την ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού, Penelec. Οι αρμόδιοι κοίταξαν τα κιτάπια τους και αντιλήφθηκαν γρήγορα το λάθος. Ο λογαριασμός ήταν στην πραγματικότητα 284,46 δολάρια -και πάλι υψηλός σε σχέση με τον προηγούμενο που είχαν λάβει, αλλά τουλάχιστον αυτόν θα μπορούσαν να τον πληρώσουν-.

Πώς προέκυψε το λάθος, δεν μπόρεσε να το εξηγήσει η εταιρεία. Πάντως η γυναίκα έστειλε φωτογραφία του λογαριασμού σε τοπική εφημερίδα κι από εκεί γρήγορα η είδηση έγινε viral μέσω του Διαδικτύου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ