Μια ολόκληρη πόλη στην Πενσιλβάνια θάφτηκε κάτω από 1,30 μ. χιόνι! [βίντεο] - iefimerida.gr

Μια ολόκληρη πόλη στην Πενσιλβάνια θάφτηκε κάτω από 1,30 μ. χιόνι! [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτω από έναν λευκό πέπλο βάθους έως και 1 μέτρο και 30 εκατοστά (!) καλύφθηκε μια πόλη στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από μια πρωτοφανή χιονοθύελλα.

Σύμφωνα με το γραφείο της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Κλίβελαντ ανήμερα των Χριστουγέννων έριξε 86εκ χιόνι – ρεκόρ όλων των εποχών για την πόλη του Ίρι όπου θάφτηκαν σπίτια, κήποι και αυτοκίνητα-. Ενώ την επόμενη μέρα ακολούθησε νέα χιονόπτωση με αποτέλεσμα να προστεθούν άλλα 48 εκατοστά χιονιού στο υπάρχον στρώμα.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε με 111 εκατοστά χιονιού σε μια μέρα η Μόργκανταουν της Δυτικής Βιρτζίνια από τον Μάρτιο του 1958.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για τις επόμενες μέρες ένα κύμα πολικού ψύχους για τις βορειοανατολικές και μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Νέα Υόρκη ο υδράργυρος πάγωσε κάτω από το μηδέν, ενώ οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους περιοχών του Μέιν, του Βερμόντ και του Νιου Χαμσάιρ ότι αν παραμείνουν για μισή ώρα στο ύπαιθρο κινδυνεύουν να πάθουν κρυοπαγήματα.

Στο Σικάγο η θερμοκρασία έπεσε γύρω στους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ «στην κατάψυξη» έχουν μπει και περιοχές της Βόρειας Ντακότα, του Ουϊσκόνσιν, της Μινεσότα, της Νοτιας Ντακότα, της Άιοβα, του Μίσιγκαν και της Ιντιάνα.

Οι Αρχές της πόλης Ήρι, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, προειδοποιούν ότι οι δρόμοι είναι «επικίνδυνοι και απροσπέλαστοι» και η ορατότητα εξαιρετικά περιορισμένοι και καλούν τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις μέχρις ότου σταματήσει η χιονόπτωση και παραδοθούν ξανά οι δρόμοι στην κυκλοφορία.

Πολλοί ντόπιοι ανέβασαν στα social media εντυπωσιακές φωτογραφίες από την περιοχή.

So, since 12 AM Christmas Day, #EriePA has gotten over 55 inches of snow. Their average for December and January COMBINED is just over 57 inches. Here's what Erie looks like right now: pic.twitter.com/NigHc79iGD

This is insane! We have seen 92.5 inches of snow this month. 19" since midnight, and 53" since Christmas Day. #Erie #Snowmageddon pic.twitter.com/COiNJja6rx


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Πενσυλβάνια ΗΡΙ χιονόπτωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ