Πάπας: Και ο Ιωσήφ με τη Μαρία μετανάστες ήταν, ας φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες - iefimerida.gr

Πάπας: Και ο Ιωσήφ με τη Μαρία μετανάστες ήταν, ας φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες

Πάπας: Και ο Ιωσήφ με τη Μαρία μετανάστες ήταν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δεσμευτεί για την ανάγκη να υπάρξει μια αγκαλιά για τους μετανάστες και τους περιθωριοποιημένους, από την αρχή της παπικής του θητείας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθύμισε, παραμονή των Χριστουγέννων, τις κακουχίες και τις δοκιμασίες των προσφύγων και ζήτησε να τους προσφέρεται «φιλοξενία».

«Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν από την πατρίδα τους γεμάτοι ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον». Ο λόγος για τη φυγή τους είναι συχνά μόνο η ελπίδα να επιβιώσουν, τόνισε ο Ποντίφικας και πρόσθεσε: Πρόκειται για «επιβίωση από τους σημερινούς διαδόχους του Ηρώδη, οι οποίοι δεν φοβούνται να χυθεί αίμα αθώων για να επιβάλουν την ισχύ τους και να αυξήσουν τον πλούτο τους».

Πάπας: Και ο Ιωσήφ με τη Μαρία μετανάστες ήταν, ας φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες | iefimerida.gr 0

Τα Χριστούγεννα είναι η ώρα να «μετατρέψουμε τη δύναμη του φόβου σε δύναμη της αγάπης», πρόσθεσε.

«Τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία για πνευματική αφύπνιση, πρέπει οι άνθρωποι να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τα δεινά που υφίστανται οι συνάνθρωποί τους», πρόσθεσε το βράδυ της Κυριακής, κατά την ομιλία του στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν «εκατομμύρια άνθρωποι που δεν φεύγουν οικειοθελώς από τις εστίες τους αλλά αναγκάζονται να αποχωριστούν τους αγαπημένους τους επειδή εκδιώκονται από τη γη τους», τόνισε ο Πάπας.

Πάπας: Και ο Ιωσήφ με τη Μαρία μετανάστες ήταν, ας φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες | iefimerida.gr 1

Ο Ποντίφικας κάλεσε τους χριστιανούς να «προάγουν τη φιλοξενία σε μια χρονική περίοδο όπου επικρατούν εντάσεις και συγκρούσεις». Ακόμη και η Μαρία και ο Ιωσήφ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, είπε ο Πάπας, ο οποίος αντιτάχθηκε έντονα στη δυσπιστία προς τους ξένους και τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί στο περιθώριο της κοινωνίας.

Η χριστιανική πίστη σημαίνει, σύμφωνα με τον Πάπα, «να δώσουμε μια νέα αντίληψη για τη κοινωνική δημιουργικότητα και προσφορά μέσω της οποίας όλοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν τη θέση τους σε αυτόν τον κόσμο».

Πάπας: Και ο Ιωσήφ με τη Μαρία μετανάστες ήταν, ας φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: ΑΡ

Το σημερινό χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα

Εντωμεταξύ, στο σημερινό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο Πάπας Φραγκίσκος υ, κατά την ευλογία του «προς την πόλη και τον κόσμο», τόνισε ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε τα Χριστούγεννα στα βλέμματα των παιδιών, ιδίως στα βλέμματα των παιδιών για τα οποία δεν υπάρχει στέγη».
«Συναντάμε τον Ιησού στα παιδιά της Μέσης Ανατολής, τα οποία συνεχίζουν να υποφέρουν λόγω της κορύφωσης της έντασης ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς», υπογράμμισε ο Ποντίφικας. Κάλεσε τους πιστούς, δε, να προσευχηθούν ώστε τα δυο μέρη να ξαναρχίσουν τον διάλογο, «και να επιτευχθεί, επιτέλους, μια λύση, ως αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης» με δύο κράτη και διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα.
Παράλληλα, ο Πάπας αναφέρθηκε στα παιδιά της Συρίας, με τα βλέμματά τους, στα οποία διακρίνει ακόμη, κανείς, τις συνέπειες του πολέμου που μάτωσε την χώρα, αλλά «και του διχασμένου Ιράκ». Ευχήθηκε να ξαναρχίσει ο κοινωνικός διάλογος στην Βενεζουέλα «υπέρ όλου αυτού του αγαπημένου λαού» και να ξεπερασθούν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο «ώστε να αυξηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη, προς όφελος ολόκληρου του πλανήτη».
Ο Πάπας, στο μήνυμά του, υπογράμμισε ότι διακρίνουμε τον Ιησού στα παιδιά που αναγκάζονται να δουλέψουν από μικρή ηλικία, σε εκείνα που στρατολογούνται ως μαχητές από μισθοφόρους χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αλλά και στα μικρά παιδιά με γονείς χωρίς εργασία. Και δεν παρέλειψε, φυσικά, να μιλήσει για τα παιδιά που εγκαταλείπουν τις χώρες τους, και γίνονται «εύκολη λεία διακινητών ανθρώπων».
«Ο Ιησούς γνωρίζει καλά τον πόνο όσων δεν γίνονται δεκτοί και την κούραση όποιου δεν μπορεί να ξεκουράσει πουθενά την κεφαλή του. Ας μην μείνουν κλειστές οι καρδιές μας, όπως παρέμειναν κλειστά τα σπίτια της Βηθλεέμ», τόνισε, τέλος, ο Φραγκίσκος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παππάς Πάππας Φραγκίσκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ