Δυσφορία Καραμανλή για την αποκήρυξη της απογραφής - iefimerida.gr

Δυσφορία Καραμανλή για την αποκήρυξη της απογραφής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να έχει δώσει εντολή σε όλους του τους συνεργάτες και τους συνομιλητές να μην κάνουν καμία διαρροή, ωστόσο είναι έντονα ενοχλημένος με την "βίαιη" αποκήρυξη της απογραφής από τη ΝΔ. Ο λόγος για τον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, που σιγά σιγά βλέπει τη "νέα ΝΔ" να πετά τα 5,5 χρόνια πρωθυπουργικής του θητείας στον... κάλαθο των πολιτικών αχρήστων. Όπως προαναφέρθηκε, ο Κώστας Καραμανλής έχει πει σε όλους του τους συνεργάτες να μην προχωρήσουν στην παραμικρή διαρροή, ενώ με ελάχιστους εξ αυτών συζητά τις πραγματικές σκέψεις του. Παρόλα αυτά, ο πρώην ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, δυσφορεί για το νέο εσωκομματικό μέτωπο που άνοιξε την Μεγάλη Πέμπτη. "Μα είναι δυνατόν, μερικές μέρες πριν το Ζάππειο 2 να ανοίγει μόνη της η ΝΔ τέτοια θέματα;", διερωτάται γνωστός "καραμανλικός", προσθέτοντας ότι "μετά θα τους φταίνε τα κανάλια, αν το Ζάππειο 2 περάσει απαρατήρητο και μείνει μόνο η εσωστρέφεια περί απογραφής".

Κεντρική προεκλογική δέσμευση

Συν τοις άλλοις, ο τέως πρωθυπουργός, παρότι... εκτιμά την προσπάθεια της ηγεσίας της ΝΔ να τον διαχωρίσει από τον πρώην "τσάρο", Γιώργο Αλογοσκούφη, γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό γίνεται μόνο για τα προσχήματα. "Δεν υπάρχει πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή που να μην έχει υπερασπιστεί την απογραφή, εκών άκων", σημειώνει συνομιλητής του τέως πρωθυπουργού, εκτιμώντας ότι "αυτή η συζήτηση γίνεται την πιο λάθος στιγμή". "Ήταν κεντρική προεκλογική μας δέσμευση και στη συνέχεια σαφής κυβερνητική απόφαση", τονίζουν οι ίδιες πηγές στην iefimerida.gr. Συν τοις άλλοις, "γαλάζια" στελέχη που πρόσκεινται στον Κώστα Καραμανλή τονίζουν ότι "δεν είναι δυνατόν η χώρα να βρίσκεται πριν την αναδιάρθρωση, η τρόικα να απειλεί με μη εκταμίευση της 5ης δόσης και εμείς να ασχολούμαστε με το τι έγινε το... 2004".

"Επίσημη" αποκήρυξη


Τέλος, στο "στρατηγείο" Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού, στην πλατεία Μαβίλη, σημειώνουν και κάτι άλλο με ενδιαφέρον: ότι αποδείχτηκε πως ο χαρακτηρισμός "εγκληματική" του "γαλάζιου" πορτ παρόλ, Γιάννη Μιχελάκη, δεν ήταν ένα "lapsus linguae". Αντιθέτως, με τη χθεσινή εμφάνιση του πιο στενού συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, στο Μέγκα, επιβεβαιώθηκε ότι η αποκήρυξη της απογραφής -και μέσω αυτής της "καραμανλικής" περιόδου- είναι... επίσημη. Ο κ. Λαζαρίδης μίλησε για "εγκληματικό λάθος" και δεν κράτησε καμία απόσταση από τα λεχθέντα Μιχελάκη...
Πάντως, ο τέως πρωθυπουργός, "αντιλαμβανόμενος την ανάγκη της νέας ηγεσίας να διαφοροποιηθεί από το παρελθόν", όπως λένε συνομιλητές του, τηρεί στάση... υπομονής και σιωπής. Βεβαίως, το ερώτημα είναι, αν η ΝΔ συνεχίσει να έχει επιθετικούς τόνους απέναντι στη διακυβέρνηση Καραμανλή, πόση υπομονή θα έχει ο πρώην ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου...


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ