Γιούνκερ: Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να χρειαστεί και 3ο πακέτο - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να χρειαστεί και 3ο πακέτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο Al Jazeera δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης.

Σε σχετική ερώτηση δήλωσε «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, ωστόσο δεν πρέπει να ξεκινάμε με την υπόθεση ότι ένα τρίτο πρόγραμμα θα χρειαστεί» και πρόσθεσε «Στη σύνοδο του Eurogroup καταστήσαμε σαφές ότι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα ακόμη και μετά τη λήξη του δεύτερου προγράμματος, όμως πιστεύω πως δεν πρέπει τώρα να εμπλακούμε σε μία συζήτηση για ένα ενδεχόμενο τρίτο πρόγραμμα. Τωρα πρέπει να εφαρμοστεί το δεύτερο πρόγραμμα.»

Παράλληλα τόνισε πως δεν συμμερίζεται τις εκτιμήσεις κάποιων πως η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη «Δεν βλέπω ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει. Η Ευρωζώνη έκανε τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, που θα είχε τραγικές συνέπειες, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ