Στην τελική ευθεία η δημιουργία μονάδας βιομάζας στο Αμύνταιο Φλώρινας - iefimerida.gr

Στην τελική ευθεία η δημιουργία μονάδας βιομάζας στο Αμύνταιο Φλώρινας

την τελική ευθεία η δημιουργία μονάδας βιομάζας στο Αμύνταιο Φλώρινας /Φωτογραφία Αρχείου: ppcr.gr/
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημιουργία μονάδας βιομάζας στο Αμύνταιο Φλώρινας.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ («PPCR») προχώρησε στην «Ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος -τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή τύπο - για την επιλογή στρατηγικού συνεργάτη για την κατασκευή και λειτουργία της εγκατάστασης CHP Βιομάζας για την παραγωγή ανανεώσιμης θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας».

Τα χαρακτηριστικά της μονάδας βιομάζας που έχει σχεδιάσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι να παράσχει 25MW ηλεκτρικής ενέργειας και 45MWth θερμότητας. Η μονάδα σχεδιάζεται να εγκατασταθεί σε μια περιοχή 58.000m2, κοντά στον υφιστάμενο θερμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ στο Αμύνταιο και θα χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις για να συνδεθεί με τα ηλεκτρικά δίκτυα και τα δίκτυα τηλεθέρμανσης. Για την συγκεκριμένη μονάδα η «ΔΕΗ ΑΝ» έχει λάβει την σχετική αδειοδότηση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ενώ το κόστος του έργου εκτιμάται σε 65 εκατ. ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2019.

Επιθυμία της μητρικής ΔΕΗ και που αποτυπώνεται και στις προδιαγραφές της διεθνούς πρόσκλησης που έχει προβεί η ΔΕΗ ΑΝ, είναι η τόσο η κατασκευή, όσο και η λειτουργία της μονάδας να γίνουν από κοινού με τον στρατηγικό εταίρο, ο οποίος και θα επιλεγεί κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.

Η πρόθεση της ΔΕΗ ΑΝ είναι να ιδρύσει θυγατρική εταιρία παραγωγής βιομάζας CHP για τη χρηματοδότηση, ανάπτυξη και διαχείριση αυτού του εργοστασίου.

Ο στρατηγικός εταίρος αναμένεται:

- να αποκτήσει μερίδιο πλειοψηφίας στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας Φυτοπαραγωγής Βιομάζας είτε με εφάπαξ χρηματικό αντίτιμο είτε με αύξηση κεφαλαίου που θα εγγραφεί από τον Στρατηγικό Συνεργάτη

- να συμμετέχει στην Εταιρεία δημιουργίας κόμποστ CHP Βιομάζας

- να αναλάβει την χρηματοδότηση του σχεδίου παραγωγής κόπμποστ

- να επιβλέψει την κατασκευή του εργοστασίου και να έχει την επιμέλεια και την ευθύνη της λειτουργίας της μονάδας

- και να εξασφαλίσει μέσω συμφωνιών την τροφοδοσία καύσιμα βιομάζας για την λειτουργία της μονάδας.

Στις προδιαγραφές λειτουργίας του έργου προβλέπεται ρητά ότι και η μητρική ΔΕΗ θα συνάψει συμφωνία με την Εταιρεία Φυτών CHP Βιομάζας για την προμήθεια μέρους του προαναφερθέντος απαραίτητου καυσίμου βιομάζας.

Η διαδικασία επιλογής θα διεξαχθεί σε τρείς φάσεις όπου η «ΔΕΗ ΑΝ» στο τέλος θα επιλέξει τον εταίρο με την καλύτερη δεσμευτική προσφορά. Η τελική ημερομηνία όπου οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, πρέπει να υποβάλουν τον φάκελο «Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» έως τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, ώρα 15:00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιομάζα ΔΕΗ ΔΕΗ Ανανεώσιμες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ