Γελένα Μούκινα: Η αντίπαλος της Κομανέτσι που έμεινε τετραπληγική εκτελώντας ένα σάλτο μορτάλε [βίντεο]

H Elena Vyacheslavovna Mukhina, γνωστή και ως Γελένα Μουκίνα γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1960 και πέθανε σαν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου του 2006.

Η παιδική της ηλικία δεν ήταν ρόδινη. Έμεινε ορφανή στα 5 της χρόνια, όταν η μητέρα της κάηκε ζωντανή σε φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα όπου ζούσαν. Η Γελένα μεγάλωνε με τη φροντίδα της γιαγιάς της και από μικρή ονειρευόταν να γίνει γυμνάστρια. Ασχολούνταν περιστασιακά με το καλλιτεχνικό πατινάζ, ώσπου μια μέρα εμφανίστηκε στην αίθουσα ένας προπονητής και ζήτησε από τα κορίτσια που ήθελαν να ασχοληθούν με τη γυμναστική, να σηκώσουν το χέρι τους. «Σχεδόν έκλαψα από ευτυχία» θα πει σε συνέντευξή της λίγα χρόνια αργότερα.

Η νεαρή αθλήτρια έγινε πολύ γρήγορα το πουλέν των Ρώσων οι οποίοι είχαν εναποθέσει σε αυτή τις ελπίδες τους για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980.

Στην πραγματικότητα η Γελένα ήταν το μεγάλο τους όπλο έναντι της ρουμανικής (μέχρι τότε) υπεροχής με τη Νάντια Κομανέτσι.

Ο προπονητής της ήξερε πως για να κερδίσει η Μούκινα την Κομανέτσι, έπρεπε να κάνει κάτι ακατόρθωτο. Έτσι, της έβαλε ένα εξωπραγματικό project. Την εκτέλεση του άλματος Τόμας, ένα άλμα που έως τότε γινόταν μόνο από άνδρες αθλητές (πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό γυμναστή Kurt Thomas)....

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε εικόνες και βίντεο με τις απίστευτες κινήσεις της Γελένα Μούκινα στο Bovary

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ