Πωλείται η vintage Mercedes του Χίτλερ [εικόνες] - iefimerida.gr

Πωλείται η vintage Mercedes του Χίτλερ [εικόνες]

Ο Χίτλερ παρελάζει στους δρόμους του Βερολίνου. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δημοπρασία στην Αριζόνα θα βγει τον επόμενο χρόνο μία vintage Mercedes-Benz 770K, που φέρεται να προέρχεται από το προσωπικό γκαράζ του Αδόλφου Χίτλερ.

Η Mercedes-Benz 770K Offener Tourenwagen του 1939, χρησιμοποιούνταν από τον Αδόλφο Χίτλερ για τις παρελάσεις, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Worldwide Auctioneers, την εταιρεία πίσω από την δημοπρασία στα μέσα Ιανουαρίου.

Πωλείται η vintage Mercedes του Χίτλερ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το συγκεκριμένο όχημα κατασκευάστηκε ειδικά για τον ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας, με λεπτομέρειες που καθορίστηκαν από έναν αξιωματικό των SS και τον οδηγό του Χίτλερ, Έριχ Κέμπκα.

Το όχημα διαθέτει ένα εντυπωσιακό και εκτεταμένο σύνολο ενσωματωμένων μηχανισμών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός αλεξίσφαιρου αμαξώματος 30 χιλιοστών και πάνελ θωρακισμένων αμαξωμάτων. Αρχικά σχεδιάστηκε ως ένα όχημα μεταφοράς, αλλά φέρεται να μετέφερε τον Χίτλερ σε διάφορες παρελάσεις, όπως κατά την επίσκεψη του Ιταλού φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνο καθώς και κατά την εισβολή στη Γαλλία το 1940, αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών.

Πωλείται η vintage Mercedes του Χίτλερ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μετά τη ναζιστική ήττα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το αυτοκίνητο κατέληξε στη Γαλλία ως τρόπαιο των αμερικανικών δυνάμεων. Το όχημα στη συνέχεια, ταξίδεψε μέχρι την Αμερική όπου και άλλαξε χέρια πολλές φορές. Ένας από τους πρώην ιδιοκτήτες του έμαθε πως το αυτοκίνητο ήταν στην πραγματικότητα ένας από τα τέσσερα «αυτοκίνητα του Φίρερ».

Ενώ η τιμή εκκίνησης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, οι διοργανωτές τόνισαν πως η έκθεσή του δεν έχει σκοπό να «δοξάσει τον Χίτλερ και την καταστρεπτική πολιτική του» αλλά «να δείξει ένα από τα εξαιρετικά αυτοκίνητα του αιώνα». Να σημειωθεί πως το 10% της τιμής αγοράς, θα δοθούν και θα χρησιμοποιηθούν «για να μάθει ο κόσμος πώς και γιατί συνέβη το Ολοκαύτωμα και πώς μπορούμε να αποτρέψουμε αποτελεσματικά τέτοιες φρικαλεότητες στο μέλλον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ