Συνελήφθη ο μεταφραστής του Ουκρανού πρωθυπουργού, ως κατάσκοπος των Ρώσων - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο μεταφραστής του Ουκρανού πρωθυπουργού, ως κατάσκοπος των Ρώσων

Άντρες των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας συλλαμβάνουν τον Στάνισλαβ Γιέζχοφ (Φωτογραφία: screenshot/Youtube)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειροπέδες φόρεσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας σε έναν από τους μεταφραστές του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ως κατάσκοπο της Ρωσίας.

Ο Στάνισλαβ Γιέζχοφ συνελήφθη χθες στο Κίεβο και αντιμετωπίζει κατηγορίες για προδοσία, επειδή σύμφωνα με την SBU συγκέντρωνε πληροφορίες για διάφορες κυβερνητικές αποφάσεις και δράσεις χρησιμοποιώντας «ειδικό εξοπλισμό», τον οποίο έδινε στη συνέχεια σε στελέχη των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Συνελήφθη ο μεταφραστής του Ουκρανού πρωθυπουργού,  ως κατάσκοπος των Ρώσων  | iefimerida.gr 0

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολόντιμιρ Γκρόισμαν σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι ο Γιέζχοφ ήταν «αξιωματούχος στη γραμματεία της κυβέρνησης , ο οποίος υπηρετούσε επί μακρόν τα συμφέροντα εχθρικού κράτους». Ο μεταφραστής εργαζόταν στο υπουργικό συμβούλιο, όπου είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες κρατικές πληροφορίες. Παλαιότερα είχε εργαστεί ως μεταφραστής του πρώην προέδρου της χώρας, Βίκτωρα Γιανουκόβιτς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Άντον Γκερασένκο ο Γιέζχοφ στρατολογήθηκε από τους Ρώσους πριν από αρκετά χρόνια, όταν εργαζόταν στην ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και διενεργούσε κατασκοπεία υπέρ τους τουλάχιστον την τελευταία διετία.

Ο Γιέζχοφ έχει συνοδέψει τον Ουκρανό πρωθυπουργό σε αρκετά ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ