Oμπάμα: «Μένει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά στην Ευρωζώνη» - iefimerida.gr

Oμπάμα: «Μένει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά στην Ευρωζώνη»

Oμπάμα: «Μένει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά στην Ευρωζώνη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωπώη, όμως πρόσθεσε ότι μένει να γίνει ακόμη πολύ δουλειά.

Ο Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε το θέμα με τη δανή πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ Σμιντ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και τόνισε ότι «συμφωνούμε ότι έχουν σημειωθεί πρόοδοι σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες μεταξύ της Ευρωπαϊκης Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ελλάδας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι «η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, η νέα κυβέρνηση στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όλες έχουν κάνει σημαντικές προόδους, όμως (...) πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά»

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα «να διασφαλιστεί όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα, αλλά και η ανάπτυξη στην Ευρώπη, διότι αν υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη, αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην αμερικανική οικονομία».

Η Ευρώπη «χει κάνει πολλές προόδους για να μειώσει τους κινδύνους μετάδοσης της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει» είχε εκτιμήσει λίγο νωρίτερα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ