Μέρκελ: Μια χρεοκοπία της Ελλάδας είναι απρόβλεπτη - iefimerida.gr

Μέρκελ: Μια χρεοκοπία της Ελλάδας είναι απρόβλεπτη

merkel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο εφόσον εκπληρώσει τους αυστηρούς όρους η Ελλάδα θα λάβει τη βοήθεια των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, επανέλαβε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγελα Μέρκελ και τόνισε ότι το μονοπάτι της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή της χρεοκοπίας της είναι απρόβλεπτο και με σημαντικούς κινδύνους.

Η Άνγελα Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στράλζουντ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποστήριζε ότι το ελληνικό PSI είναι μία αχαρτογράφητη περιοχή ενώ τόνισε ότι περιμένει την θετική έκβαση της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του

Η Καγκελάριος της Γερμανίας επαίνεσε τις ελληνικές προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης χρέους και τόνισε την ανάγκη να παραμείνει συμπαγής η Ευρωζώνη των 17 κρατών – μελών λέγοντας «αυτό που ψήφισε η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ σημαντικό».

Αυτό επεσήμανε και στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το απόγευμα, ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής και σε συνέχεια των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νέας δανειακής σύμβασης και της αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας.

Στην συνομιλία αυτή η κυρία Μέρκελ ενημέρωσε για ακόμη μία φορά τον πρωθυπουργό για τις προαπαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους της Ελλάδας πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας, όπου αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά το «νέο ελληνικό πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ