Συνάντηση Σπίτρτζη-Κουρουμπλή με επενδυτές για τα υδατοδρόμια - iefimerida.gr

Συνάντηση Σπίτρτζη-Κουρουμπλή με επενδυτές για τα υδατοδρόμια

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευκρινίσεις για το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των υδατοδρομίων ζήτησαν από τους συναρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας και Μεταφορών και Υποδομών εκπρόσωποι επενδυτικού σχήματος.

Συγκεκριμένα το σχήμα με τη συμμετοχή των εταρειών Hellenic Seaplanes και Petrichor Capital Partners αλλά και κινεζικών εταιρειών εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα υδατοδρόμια και ανέφεραν ότι το επενδυτικό σχήμα που εκπροσωπούν μπορεί να κάνει επενδύσεις έως και 250 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε συνεργασίες, πάντα στο πλαίσιο της εθνικής νομοθεσίας και των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωση και πρότεινε τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να λειτουργήσει υποβοηθητικά στους όποιους ενδιαφερόμενους, μελλοντικούς επενδυτές.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε την προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στα υδατοδρόμια, καθώς και ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη λειτουργία τους, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για να εκδίδονται γρήγορα οι προβλεπόμενες άδειες.

Πρόσθεσε ότι τα υδατοδρόμια είναι δημόσιο αγαθό, είναι προς χρήση όλων των ανθρώπων και η ελληνική πολιτεία θέλει συνδέσεις με όλα τα μικρότερα νησιά. Όπως είπε, οι διαδικασίες για τη λειτουργία τους προχωρούν αποκλειστικώς στο πλαίσιο των κανόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ