Πρόγραμμα εθελουσίας «τρέχει» ο ΑΔΜΗΕ- Με αποζημιώσεις 35.000 ευρώ - iefimerida.gr

Πρόγραμμα εθελουσίας «τρέχει» ο ΑΔΜΗΕ- Με αποζημιώσεις 35.000 ευρώ

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περίπου 120 εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.

Με το πρόγραμμα προτείνεται στους εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, να αποχωρήσουν εθελοντικά, με αποζημίωση 35.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να απολυθούν, καθώς απολαμβάνουν την προστασία από τη συμφωνία απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και την είσοδο της κινεζικής State Grid στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Με βάση τη συμφωνία μετόχων για τα επόμενα 3 χρόνια δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να φύγουν παρά μόνο εάν συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της εθελούσιας.

Η απόφαση αυτή, όπως επισημαίνει η εταιρεία, υπαγορεύεται από την ανάγκη ανανέωσης του εργατικού δυναμικού του ΑΔΜΗΕ, με δεδομένο ότι ο σημερινός μέσος όρος ηλικίας είναι τα 52 έτη και αν διατηρηθεί η παρούσα κατάσταση, θα ξεπεράσει τα 55 έτη το 2022.

Υπογραμμίζεται πάντως ότι η αποδοχή της πρότασης έχει απολύτως εθελοντικό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΔΜΗΕ εθελουσία εργαζόμενοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ