«Βροχή» οι τροπολογίες στη Βουλή -Δύο νέες, για φαρμακοποιούς και χρηματοδότηση κομμάτων - iefimerida.gr

«Βροχή» οι τροπολογίες στη Βουλή -Δύο νέες, για φαρμακοποιούς και χρηματοδότηση κομμάτων

«Βροχή» οι τροπολογίες στη Βουλή (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μέρα πριν ολοκληρώσει η Βουλή τις εργασίες της για τις γιορτές των Χριστουγέννων, συνεχίζεται η «βροχή» τροπολογιών.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί την Πέμπτη κατατέθηκαν δυο νέες τροπολογίες. Η μία αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και η άλλη τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Στην πρώτη τροπολογία, που αφορά τα φαρμακεία, απελευθερώνεται πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού, αφού προβλέπεται η χορήγηση άδειας φαρμακείου:

  • Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
  • Σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
  • Σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας.

Η άδεια χορηγείται με απόφαση του κατά τόπου αρμόδιου περιφερειάρχη. Ο κάτοχος της άδειας μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας.

Η χρηματοδότηση των κομμάτων

Ως προς την δεύτερη τροπολογία που αφορά την χρηματοδότηση των κομμάτων, προβλέπει ότι μειώνεται η αξία των ανώνυμων κουπονιών από τα 50 ευρώ στα 15 ευρώ. Με απλά λόγια για αγορά κουπονιού αξίας 16 ευρώ, ο αγοραστής θα πρέπει να δίνει τα στοιχεία του. Παράλληλα μειώνεται και το ανώτατο ποσό της ανώνυμης χρηματοδότησης στα κόμματα, το οποίο δεν θα ξεπερνάει πλέον τα 75.000 ευρώ ετησίως, από 100.000 ευρώ που ίσχυε προηγουμένως.

Με την ίδια τροπολογία αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για τους παραβάτες όσον αφορά στην ιδιωτική χρηματοδότηση κομμάτων, υποψηφίων και αιρετών.

Η μείωση της αξίας των ανωνύμων κουπονιών πρόκειται να προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ, αφού το ΚΚΕ ήταν εκείνο που ήθελε να μην μειωθεί το όριο της ανώνυμης χρηματοδότησης μέσω των κουπονιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ