«Η ιδέα του φωτός»: Ο κρυμμένος θησαυρός των Ολυμπίων, από τον Δημήτρη Τζιώτη και τις εκδόσεις Πατάκη - iefimerida.gr

«Η ιδέα του φωτός»: Ο κρυμμένος θησαυρός των Ολυμπίων, από τον Δημήτρη Τζιώτη και τις εκδόσεις Πατάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η ιδέα του φωτός» είναι ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των ιδεών από τον Δημήτρη Τζιώτη και τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα μυθιστόρημα για την αληθινή ιστορία της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Φιλοσοφίες, ιδεολογίες, θρησκείες. Οι κοσμοθεωρίες που καθορίζουν τη ζωή μας, το είναι μας.

Η πιο ωραία ιδέα του κόσμου γεννήθηκε πριν από τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Η ιστορία αυτή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Για όσους πιστεύουν την ιστορία που γνωρίζουν μέχρι σήμερα, το βιβλίο αυτό είναι ακατάλληλο.

«Τελειώνοντας το συναρπαστικό βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, είχα την ίδια αίσθηση με ένα λαμπρό ξημέρωμα. Οι εφιάλτες του ύπνου μου εξανεμίστηκαν ως διά μαγείας» αναφέρει στον πρόλογιο του βιβλίου ο Βασίλης Βασιλικός. «Ήμουν Έλληνας κι όχι Γραικός. Προτείνω στον αναγνώστη να του παραδοθεί, όπως έκανα κι εγώ. Γιατί είναι κάτι περισσότερο από τον Κώδικα Ντα Βίντσι στην Ελλάδα. Είναι η αποκάλυψη μιας μεγάλης απάτης. Έμαθα τόσο πολλά από το βιβλίο του Δημήτρη –που δεν τα γνώριζα μέχρι τώρα–, που τον ευχαριστώ, αληθινά, από καρδιάς».

«Η ιδέα του φωτός»: Ο κρυμμένος θησαυρός των Ολυμπίων, από τον Δημήτρη Τζιώτη και τις εκδόσεις Πατάκη  | iefimerida.gr 0

Ξεφυλλίζοντας
Η καθηγήτρια των Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης Ισαβέλλα Χάνσεν αναλαμβάνει να παραδώσει στο Εφετείο Αθηνών την επιστημονική της γνωμοδότηση για μία υπόθεση που φαινόταν ότι έχει για πάντα ξεχαστεί.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξάγει, σε συνεργασία με τον συγγραφέα Νίκο Πατρινό, βρίσκεται μπροστά σε μία απρόσμενη εξέλιξη.
Όλα τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι δεν αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη σύγχρονη εποχή ο βαρώνος Πιέρ ντε Κουμπερτέν.

Tα είκοσι τέσσερις χιλιάδες βιβλία που κυκλοφορούν για τους Αγώνες αναφέρουν τη μία και μοναδική, γνωστή σε όλους, επίσημη εκδοχή για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στην προσπάθειά τους να λύσουν το αίνιγμα που κρύβεται πίσω από το πιο ισχυρό σύμβολο στον κόσμο, έρχονται αντιμέτωποι με μία συνωμοσία σιωπής. Η πρόσβασή τους στα αρχεία και στις πηγές ξαφνικά απαγορεύεται. Για κάποιους, ο Θησαυρός των Ολυμπίων πρέπει με κάθε κόστος να παραμείνει κρυφός.

Μοναδική διέξοδος για να αποκρυπτογραφήσουν τη σημειολογία ενός πολέμου ιδεών είναι να διαβάσουν την ιστορία ανάποδα. Άγνωστα ιστορικά γεγονότα και αρχεία συνδέουν την Αρχαία Ολυμπία με την Αθήνα, τη Βενετία, τη Γενεύη, τη Βιέννη, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.

Σε μία αναπάντεχη περιπέτεια, αποκαλύπτουν τον καθοριστικό ρόλο τεκτονικών στοών, μυστικών αδελφοτήτων, των Πεφωτισμένων (Illuminati) και των επαναστατών που κατηγορήθηκαν ότι συνωμότησαν για να καταλύσουν την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Στη σύγκρουση που ξεκίνησε από τα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα φυλακίστηκαν, αφορίστηκαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο ορισμένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της ανθρωπότητας.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το ανεκτίμητο αυτό μυστικό να χαθεί οριστικά.

«Η ιδέα του φωτός» του Δημήτρη Τζιώτη από τις εκδόσεις Πατάκη

Έγραψαν για το βιβλίο:

-«Ενα σοκ, ένας ισοπεδωτικός τεκτονικός σεισμός σε όποια πεποίθηση περί την ελληνική ιστορία θεωρείται σαν δεδομένη και ακλόνητη προκαλεί η ανάγνωση του μυθιστορήματος “Η Ιδέα του Φωτός” (εκδόσεις Πατάκη). Ασυνήθιστη περίπτωση βιβλίου, ένα έργο πραγματικά ξεχωριστό -όπως, άλλωστε, είναι και ο συγγραφέας του, ο πολυτάλαντος Δημήτρης Τζιώτης- συναρπάζει τον αναγνώστη με μια εντελώς πρωτότυπη ανάγνωση των ιστορικών γεγονότων.

Η μυθοπλασία λειτουργεί μάλλον σαν πρόσχημα, καθώς “Η Ιδέα του Φωτός” είναι περισσότερο η αποκάλυψη μιας αλήθειας που επιμελώς και συστηματικά κρατιόταν κρυφή επί αιώνες. Ποιος είχε λόγους να πολεμήσει την Ιδέα του Φωτός, δηλαδή το ελληνικό πνεύμα; Πώς εμπλέκονται σε αυτή την σατανικά οργανωμένη επιχείρηση αποσιώπησης τα μυστικά τάγματα των Πεφωτισμένων (Illuminati), τι ρόλο έπαιξαν οι τέκτονες και διάφορες αδελφότητες που πάντα δρουν στο σκοτάδι του παρασκηνίου, ποιοι ήταν οι επαναστάτες που κατηγορήθηκαν ότι συνωμότησαν για να καταλύσουν την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;

Η αναζήτηση απάντησης σηματοδοτεί μια πορεία αγωνίας -και αυτήν καταγράφει το βιβλίο, με έναν ρυθμό καταιγιστικό, καθώς η δράση και οι ανατροπές κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα. Στον πυρήνα της διήγησης που συνέθεσε ο Δημήτρης Τζιώτης βρίσκεται η καλά σκηνοθετημένη εξαπάτηση ολόκληρης της υφηλίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μιας και “Η Ιδέα του Φωτός” αμφισβητεί, βάσει μιας έρευνας γεμάτη παγίδες και κινδύνους, ότι ο βαρώνος Πιέρ ντε Κουμπερτέν ήταν αυτός που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για κάποιους, ο Θησαυρός των Ολυμπίων πρέπει με κάθε κόστος να παραμείνει κρυφός.

Ρίχνοντας το γάντι στον Νταν Μπράουν, στο συγκλονιστικό μυθιστόρημά του “Η ιδέα του φωτός” ο Δημήτρης Τζιώτης διαβάζει την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ελλάδας ανάποδα. Ένα σπουδαίο μπεστ σέλερ μόλις γεννήθηκε».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

-«Η Ιδέα του Φωτός είναι μια εναλλακτική και άκρως προκλητική ιστορία της Ελλάδας. Το βιβλίο θυμίζει σε ύφος το μπεστ σέλερ “Ο κόσμος της Σοφίας”.
Ο αναγνώστης διαβάζει ένα μυθιστόρημα ή ένα βιβλίο ιστορίας; Θα ήταν αλλιώς η Ελλάδα, μας λέει, αν κάποιοι δεν πολεμούσαν με λύσσα την Ιδέα του Φωτός.

Ο Τζιώτης δημιουργεί ένα συναρπαστικό και πλούσιο αφήγημα που προκαλεί τον αναγνώστη να ξαναδεί την Ελλάδα με άλλη ματιά. Διαβάστε το να δείτε κι εσείς».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ανατρεπτικό, προκλητικό και άκρως γυναικείο!
“Η Ιδέα του Φωτός” του Δημήτρη Τζιώτη δεν είναι απλώς ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά στοιχεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μία νέα κοσμοθεωρία, ένα ιδεολογικό ταγκό του συγγραφέα με τον αναγνώστη.

Αναδεικνύει την εκρηκτική φύση της γυναίκας, που εμπνέει, δίνει ζωή και αποθεώνεται. “Αμαρτία είναι να μην ζεις τη ζωή”, ασπάζεται η Ισαβέλλα Χάνσεν στην προσπάθειά της να αφουγκραστεί την Ελλάδα, στην ουσία και τα μυστικά της.

Το βιβλίο απαντά σε πολλά ιστορικά γιατί και τα συνδέει με τρόπο μαεστρικό, αποκαλύπτοντας τη μεγάλη εικόνα για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη σύγχρονη εποχή. “Η Ιδέα του Φωτός” είναι μία αποκάλυψη. Ένα βιβλίο σταθμός για το Ολυμπιακό κίνημα που διαβάζεται με μιαν ανάσα.
Ένας ύμνος στη γυναίκα!».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

-«Μέχρι σήμερα, από την κολυμπήθρα μέχρι την κάλπη και τον γκισέ που στέκουμε για να πληρώσουμε ή σπανίως για να πληρωθούμε, ό,τι μας έχουν πει, ό,τι μας έχουν διδάξει είναι ή ψέματα ή η μισή αλήθεια.

Όταν κάποιος καταλάβει ότι το ποτάμι στο οποίο πλέει οδηγεί σε καταρράκτη, η μόνη πιθανότητα που έχει για να σωθεί είναι ο ανάπλους, η πλεύση ενάντια στο ρεύμα. Αν έστω και μια στιγμή σταθεί για να το σκεφτεί, ο καταρράκτης θα τον καταπιεί. Αυτό δεν είναι μυθιστόρημα, είναι ο δικός μας Μεγάλος Ανάπλους».

ΕΥΑ ΟΜΗΡΟΛΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ