Αυξήθηκαν οι γιατροί στην Ελλάδα το 2016 -Εφτασαν τους 71.000 - iefimerida.gr

Αυξήθηκαν οι γιατροί στην Ελλάδα το 2016 -Εφτασαν τους 71.000

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά την κρίση, που έχει οδηγήσει σε μετανάστευση τους γιατρούς ο αριθμός τους αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Το 2016 οι γιατροί που ήταν εγγεγραμμένοι στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας αυξήθηκαν κατά 3,6% και ανήλθαν στους 70.964. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των γιατρών και των οδοντιάτρων, σύμφωνα επίσης με την οποία:

  • Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στον αριθμό των γιατρών παρατηρήθηκε στη Δυτική Μακεδονία κατά 7,4%. Αντίθετα, στο Νότιο Αιγαίο υπήρξε η μεγαλύτερη μείωση, κατά 3,4%.
  • Από την ανάλυση κατά φύλο, παρατηρείται ότι ο αριθμός των ανδρών γιατρών παρουσιάζει αύξηση κατά 0,7 % και των γυναικών κατά 7,7%.
  • Αναφορικά με τις ειδικότητες, οι σημαντικότερες αριθμητικά στο σύνολο της χώρας είναι οι αυτές της Γενικής Ιατρικής, Καρδιολογίας, Μαιευτικής- Γυναικολογίας, Βιοπαθολογίας, Παθολογίας και Παιδιατρικής.
Αυξήθηκαν οι γιατροί στην Ελλάδα το 2016 -Εφτασαν τους 71.000 | iefimerida.gr 0

Μειώθηκαν οι οδοντίατροι

Όσον αφορά στους οδοντίατρους, ο συνολικός αριθμός τους παρουσιάζει μείωση τα τελευταία έτη και οι εγγεγραμμένοι στους συλλόγους τους ανήλθαν σε 13.225 άτομα το 2016, παρουσιάζοντας μείωση 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρατηρήθηκε στη Στερεά Ελλάδα κατά 10,3% και στη Δυτική Μακεδονία κατά 2,6%, ενώ μεγαλύτερη μείωση υπήρξε στα Ιόνια Νησιά και στην Ήπειρο κατά 5,6 % και 3,1%, αντίστοιχα. Από την ανάλυση κατά φύλο, παρατηρείται ότι ο αριθμός των ανδρών παρουσιάζει μείωση 2,6%, ενώ ο αριθμός των γυναικών παρουσιάζει αύξηση 1,6%.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γιατροί Ελλάδα ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ