Μέρκελ: Αχαρτογράφητη περιοχή το PSI της Ελλάδας

Ως αχαρτογράφητη περιοχή χαρακτήρισε το PSI της Ελλάδας η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν την συνάντηση που έχει σήμερα με τον πρόεδρο του Eurogrpoup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Στράλζουντ της Βαλτικής.

Το να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ή το να χρεοκοπήσει, είναι «απρόβλεπτο και με σημαντικούς κινδύνους» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε πως πρέπει πρώτα να φανεί η τελική έκβαση του εγχειρήματος, και ιδίως τη συμμετοχή των ιδιωτών πριν τα επόμενα βήματα. Την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε επιστολή που έστειλε προς την γερμανική Βουλή.

Επιπλέον επαίνεσε τις ελληνικές προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης χρέους και τόνισε την ανάγκη να παραμείνει συμπαγής η Ευρωζώνη. «Αυτό που ψήφισε η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Γιούνκερ επισήμανε ότι έχουμε δρόμο ακόμη για να «κλειδώσει» η βοήθεια για την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει τελειώσει η νύχτα». Πρόσθεσε ακόμη ότι τα κίνητρα για ανάπτυξη πρέπει να επικεντρωθούν στις πιο αδύναμες χώρες.

Η συνάντηση Μέρκελ-Γιούνκερ προετοιμάζει το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες (1-2 Μαρτίου) που πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει τα διαθέσιμα κεφάλαια του ESM ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο φέτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ