Μέρκελ: Αχαρτογράφητη περιοχή το PSI της Ελλάδας - iefimerida.gr

Μέρκελ: Αχαρτογράφητη περιοχή το PSI της Ελλάδας

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως αχαρτογράφητη περιοχή χαρακτήρισε το PSI της Ελλάδας η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν την συνάντηση που έχει σήμερα με τον πρόεδρο του Eurogrpoup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Στράλζουντ της Βαλτικής.

Το να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ή το να χρεοκοπήσει, είναι «απρόβλεπτο και με σημαντικούς κινδύνους» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε πως πρέπει πρώτα να φανεί η τελική έκβαση του εγχειρήματος, και ιδίως τη συμμετοχή των ιδιωτών πριν τα επόμενα βήματα. Την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε επιστολή που έστειλε προς την γερμανική Βουλή.

Επιπλέον επαίνεσε τις ελληνικές προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης χρέους και τόνισε την ανάγκη να παραμείνει συμπαγής η Ευρωζώνη. «Αυτό που ψήφισε η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Γιούνκερ επισήμανε ότι έχουμε δρόμο ακόμη για να «κλειδώσει» η βοήθεια για την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει τελειώσει η νύχτα». Πρόσθεσε ακόμη ότι τα κίνητρα για ανάπτυξη πρέπει να επικεντρωθούν στις πιο αδύναμες χώρες.

Η συνάντηση Μέρκελ-Γιούνκερ προετοιμάζει το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες (1-2 Μαρτίου) που πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει τα διαθέσιμα κεφάλαια του ESM ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο φέτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ