Νοσοκομεία με ακίνητα εκατομμυρίων που παραμένουν αναξιοποίητα - iefimerida.gr

Νοσοκομεία με ακίνητα εκατομμυρίων που παραμένουν αναξιοποίητα

Νοσοκομεία με ακίνητα εκατομμυρίων που παραμένουν αναξιοποίητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για νoσοκομεία με μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία όχι απλώς παραμένει αναξιοποίητη αλλά επιβαρύνει επιπλέον το κράτος έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» που διαθέτει ακίνητη περιουσία αξίας 1,6 εκατ. ευρώ που αφήνεται στη φθορά και την εγκατάλειψη.

«Πρέπει να παραδώσουμε μία καταγραφή της ακίνητης περιουσίας και ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί, να αξιοποιηθεί» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι αφενός θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακίνητα, προκειμένου να μην πληρώνονται ενοίκια, αφετέρου θα μπορούσαν να εισπράττονται χρήματα από την αξιοποίηση κάποιων ακινήτων.

Ανάμεσα στα νοσοκομεία με σημαντική περιουσία περίοπτη θέση έχει το «Σωτηρία», καθώς και όλα τα νοσοκομεία ιδρυματικού χαρακτήρα ή κληροδοτήματα όπως το «Αγλαΐα Κυριακού», το «Δρομοκαΐτειο» κ.ά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ