Ρέσλερ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την ευρωζώνη» - iefimerida.gr

Ρέσλερ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την ευρωζώνη»

Ρέσλερ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιχωθεί από την ευρωζώνη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το κατά πόσο είναι εφικτή η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, για τα κενά και τα προβλήματα που οδήγησαν σε πάγωμα τη σχέση Γερμανίας - Ελλάδας, αλλά και για τη διαφωνία του με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μίλησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Hamburger Abendblat», ο Φίλιπ Ρέσλερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νομική Σχολή του Αμβούργου, διευκρίνισε, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την ευρωζώνη, ούτε προτίθεται να εξέλθει οικειοθελώς. Προειδοποίησε δε ότι «αν είναι τελείως χρεοκοπημένη, τότε οι διαμαρτυρίες που βιώνουμε αυτή την εποχή στην Αθήνα αποτελούν απλώς μια αύρα. Θα ακολουθήσει τυφώνας».

Επίσης ανέφερε οτι «υπάρχει στην Ελλάδα φορολογική νομοθεσία, μόνο που δεν εφαρμόζεται», και επανέφερε το ζήτημα της διαφωνίας του με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Η απάντηση που έδινε η Αθήνα στο ερώτημα πότε θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις ήταν «σε δυο βδομάδες», είπε ο Γερμανός υπουργός και πρόσθεσε: «Και έπειτα περνούσαν πάλι μήνες. Αυτό, σε συνδυασμό με τον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα, έχει συμβάλει στο να ψυχραθούν οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου».

Εξέφρασε, όμως, την πεποίθηση ότι οι σχέσεις του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα βελτιωθούν, όπως θα βελτιωθούν, είπε, και οι σχέσεις του με την καγκελάριο Άνκελα Μέρκελ, η οποία φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την πίεση που της ασκήθηκε από τους Φιλελευθέρους του Φίλιπ Ρέσλερ, προκειμένου να αποδεχθεί την υποψηφιότητα του Γιοάχιμ Γκάουκ για τη θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ