Το στοίχημα του Γεράσιμου Σκαφίδα με τη «Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς [εικόνες] - iefimerida.gr

Το στοίχημα του Γεράσιμου Σκαφίδα με τη «Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς [εικόνες]

Πολύπλευροι χαρακτήρες και δυνατές συγκρούσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «Λυσσασμένη γάτα» το αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς παρουσιάζεται στο θέατρο Θησείον.

Η καλλιτεχνική εταιρία Μυθωδία και ο Γεράσιμος Σκαφίδας επέλεξαν να παρουσιάσουν ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκαφίδας εκτός από τον ρόλο του στον πολυπρόσωπο θίασο της «Λυσσασμένης γάτας» έχει κάνει και την παραγωγή της παράστασης, ένα πλούσιο ανέβασμα, με σπουδαίους συντελεστές, όπως ακριβώς αρμόζει στον δημιουργό του έργου.

«Είναι η πρώτη φορά που κάνω εξ ολοκλήρου την παραγωγή μιας παράστασης. Η εμπειρία είναι πολύ συναρπαστική και το άγχος μεγάλο. Χρειάζεται οργάνωση και ψυχραιμία. Εμπιστοσύνη στους συνεργάτες και αμοιβαίος σεβασμός» αναφέρει ο Γεράσιμος Σκαφίδας, μιλώντας στο iefimerida για το αποτέλεσμα.

Τους εμβληματικούς ρόλους του έργου ενσαρκώνουν: Μπιγκ Ντάντι: Νικήτας Τσακίρογλου, Μάγκι: Μαρία Κίτσου, Μπρικ: Ορέστης Τζιόβας, Μπιγκ Μάμα: Ελένη Κρίτα, Γκούπερ: Γεράσιμος Σκαφίδας, Μέη: Μπέτυ Αποστόλου.

«Η αναμέτρηση με ένα τόσο σπουδαίο έργο είναι πάντοτε ξεχωριστή και ιδιαίτερη» τονίζει ο Γεράσιμος Σκαφίδας.

Το στοίχημα του Γεράσιμου Σκαφίδα με τη «Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Γεράσιμος Σκαφίδας

«Ο ρόλος του Γκούπερ (του μεγάλου αδερφού της οικογένειας που έχει ακολουθήσει κατά γράμμα αυτό που οι γονείς του ήθελαν να γίνει, αλλα ποτέ δεν κέρδισε την αποδοχή τους καθώς αυτοί έχουν αδυναμία στον μικρότερο αδερφό του, τον Μπρικ) είναι μια τεράστια πρόκληση για εμένα.
Ο Γκούπερ είναι ένας βαθιά πληγωμένος ήρωας του Ουίλιαμς που παρασύρεται από την αδίστακτη γυναίκα του για να πάρει την περιουσία του ετοιμοθάνατου πατέρα του (Μπιγκ Ντάντι). Ο ίδιος αισθάνεται ότι είναι κάτι που δικαιούται καθώς καταπιέζεται μια ζωή να γίνει αυτό που οι άλλοι του υποδεικνύουν.
Κρύβει μια παράξενη παιδικότητα και ένα τεράστιο παράπονο».

Το στοίχημα του Γεράσιμου Σκαφίδα με τη «Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Όλοι οι χαρακτήρες του Ουίλιαμς είναι πολύπλευροι. Αυτό κάνει τους ηθοποιούς να ανακαλύπτουν συνεχώς καινούργιες πλευρές του κάθε ήρωα. Οι σχέσεις είναι δυνατές και συγκρουσιακές. Μέσα από αυτή τη σύγκρουση ανακαλύπτουν όλοι την αλήθεια. Και όταν λέω όλοι, δεν εννοώ μόνο τους ρόλους και τους ηθοποιούς, αλλά και τους θεατές».

«Πέρα από την ιδιότητα του ηθοποιού είχα την χαρά να κάνω και την παραγωγή αυτής της παράστασης. Σίγουρα το ρίσκο είναι μεγάλο και η εποχή δύσκολη. Όμως πιστεύω ότι οι νέοι πρέπει όταν μπορούν να επενδύουν στη δουλειά τους και να κυνηγούν τα όνειρα και τους στόχους τους».

«Προέρχομαι από μια σχόλη (Θέατρο Τέχνης) που δίδασκε αυτήν την πολύπλευρη ενασχόληση με το θέατρο. Ο ηθοποιός δεν παίζει μόνο το ρόλο του. Συμμετέχει σε όλη τη διαδικασία μιας παράστασης και κάθε φορά μαθαίνει και κάτι καινούργιο.
Θα σκουπίσει τη σκηνή, θα φτιάξει το σκηνικό , θα βοηθήσει αν χρειαστεί στα κοστούμια και στους φωτισμούς. Έτσι θα μάθει αυτό το μαγικό κόσμο του θεάτρου από όλα τα πόστα και θα εκτιμάει πιο πολύ το κάθε τι που συμβαίνει. Ήταν η ώρα λοιπόν να ανακαλύψω και αυτό το μονοπάτι της παραγωγής. Ομολογώ ότι μου αρέσει. Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον, ξέρω ότι σε ότι με αφορά θα φροντίσω να είμαι παρών».

Το στοίχημα του Γεράσιμου Σκαφίδα με τη «Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Λυσσασμένη Γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς

Σε μια πλούσια αγροικία, η οικογένεια Πόλιτ συγκεντρώνεται για τα 65α γενέθλια του Big Daddy, ο οποίος αγνοεί ότι είναι βαριά άρρωστος.
Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, μια σειρά γεγονότων φέρνει στο φως γιατί ο μικρός γιος, Μπρικ, δεν κάνει παιδιά με την πανέμορφη σύζυγό του, Μάγκι και έχει επιλέξει για μόνιμη συντροφιά του το ποτό.
Ο μεγάλος γιος, Γκούπερ, ετοιμάζεται να γίνει για έκτη φορά πατέρας και ζητά το μερίδιο της κληρονομιάς που θεωρεί ότι του αναλογεί.

Οι ενδοοικογενειακές διαμάχες και -κυρίως - η σύγκρουση του Μπιγκ Ντάντι με τον Μπρικ θα αλλάξει τις ζωές όλων.

Η Μάγκι. Ο Μπρικ. Ο Big Daddy. Τρία πρόσωπα, τρεις ρόλοι γραμμένοι από τον Τενεσί Ουίλιαμς, συνθέτουν ένα διαφορετικό τρίγωνο, οικογενειακό και ερωτικό, το τρίγωνο της «Λυσσασμένης γάτας». Το αιώνιο παιχνίδι του έρωτα και του θανάτου, της απελπισίας και της ελπίδας, της γονιμότητας και της στειρότητας, της φιλίας και της οικογένειας.

Το στοίχημα του Γεράσιμου Σκαφίδα με τη «Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Δραματολογική συνεργασία: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σκηνικά: Έλλη Λιδωρικιώτη
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Σιτώτης
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου - Βαμβακά
Βοηθός παραγωγής: Έμμα Μαυρέλη
Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Κατάκη
Βοηθός ενδυματολόγου: Ειρήνη Γεωργακίλα
Βοηθός φωτιστή: Δήμητρα Δανδόλου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Η μουσική παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς

Το στοίχημα του Γεράσιμου Σκαφίδα με τη «Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Με τους: Μπιγκ Ντάντι: Νικήτας Τσακίρογλου, Μάγκι: Μαρία Κίτσου, Μπρικ: Ορέστης Τζιόβας, Μπιγκ Μάμα: Ελένη Κρίτα, Γκούπερ: Γεράσιμος Σκαφίδας, Μέη: Μπέτυ Αποστόλου, Γιατρός Μπόου: Δημήτρης Ραφαήλος, Αιδεσιμότατος Τούκερ - παιδί: Δημήτρης Σταματελόπουλος (τρομπέτα)* Υπηρέτρια Σάλυ - παιδί: Μαρία Νίκα (βιολί)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τέταρτη: 19:00, Παρασκευή: 19:00, Σάββατο: 19:00, Κυριακή: 19:00.

«θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ» Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή) Τηλ: 210.32.55.444

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λυσσασμένη Γάτα θέατρο Θησείον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ