Η Φρανκφούρτη κόβει πρόστιμα στους αστέγους που κοιμούνται σε κεντρικά σημεία - iefimerida.gr

Η Φρανκφούρτη κόβει πρόστιμα στους αστέγους που κοιμούνται σε κεντρικά σημεία

Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Φρανκφούρτης να επιβάλει πρόστιμα σε όσους άστεγους «τολμούν» να κοιμούνται σε κεντρικά σημεία της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας.

Το θέαμα αστέγων που αναζητούν καταφύγιο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ή στη σκιά των ουρανοξυστών των μεγάλων τραπεζών και της ΕΚΤ είναι συνηθισμένο, αλλά και ένα από τα παράδοξα της γερμανικής μεγαλούπολης, οι Αρχές της οποίας αποφάσισαν -παραμονές Χριστουγέννων- να τιμωρήσουν τους άπορους πολίτες -και μάλιστα την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ απηύθυνε έκκληση για την προστασία του-.

Η Φρανκφούρτη κόβει πρόστιμα στους αστέγους που κοιμούνται σε κεντρικά σημεία | iefimerida.gr 0

Το ύψος του προστίμου δεν έγινε γνωστό, αλλά οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι άστεγοι που αναζητούν καταφύγιο σε παγκάκια ή στο οδόστρωμα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καλούνται να πληρώσουν επί τόπου και σε μετρητά όταν συλλαμβάνονται από τα όργανα της τάξης το πρόστιμο – το οποίο θα προσαυξάνεται σε αντίθετη περίπτωση.

Η Φρανκφούρτη κόβει πρόστιμα στους αστέγους που κοιμούνται σε κεντρικά σημεία | iefimerida.gr 1

Δημοτικοί σύμβουλοι από το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ και τους Πράσινους υποστήριξαν ότι υπάρχουν αρκετά κέντρα υποδοχής αστέγων στην πόλη, τα οποία «συχνά δεν χρησιμοποιούνται». Δεν είπαν, όμως, κουβέντα για εκείνους που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες ή αντιμετωπίζουν απειλές βίας στα κέντρα αυτά.

Κι ενώ η είδηση προκαλούσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία, ο πρόεδρος της χώρας υπογράμμιζε την ανάγκη αλληλεγγύης προς τους αστέγους στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο. Ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ τόνισε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να διασφαλίσει ότι «δεν θα συνεχίσει να διευρύνεται το χάσμα μεταξύ πλουσίων και πτωχών» κι ότι θα πρέπει να διατεθούν περισσότερα κονδύλια για να βοηθηθούν οι άνθρωποι «να σταθούν ξανά στα πόδια τους».

Πληροφορίες: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Φρανκφούρτη άστεγοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ