Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο από την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους, τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν ένας 47χρονος αστυνομικός σκότωσε την σύζυγο, την πεθερά και το 3,5 ετών παιδί του και αυτοκτόνησε.

Ολα συνέβησαν μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, στην οδό Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους όπου έμενε ο δράστης και αυτόχειρας, μαζί με την 37χρονη σύζυγό του, γιατρό ρευματολόγο, και την κορούλα τους, 3,5 ετών.

Συγκλίνουσες πληροφορίες και μαρτυρίες, αναφέρουν ότι συχνή αιτία προστριβών ήταν κληρονομικές διαφορές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μόνιμο σημείο τριβής τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια ήταν το σπίτι που έμενε η πεθερά του αστυνομικού. Ο 47χρονος ήθελε να φύγει η πεθερά από τον πρώτο όροφο (το ζευγάρι διέμενε στον δεύτερο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας) και να το κάνουν ιατρείο για την σύζυγό του, η οποία ήταν ιατρός ρευματολόγος στο ΙΑΣΩ, ώστε να μην πληρώνουν ενοίκιο.

Ωστόσο με την μετακίνηση αυτή διαφωνούσε τόσο η πεθερά του αστυνομικού και – όπως όλα δείχνουν – και η σύζυγός του.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο η σύζυγος να ζήτησε τη διακοπή του γάμου ή την απομάκρυνση του συζύγου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός πήρε την μοιραία απόφαση και την εκτέλεσε χθες τα χαράματα. Οι ιατροδικαστικές εκτιμήσεις τοποθετούν το έγκλημα γύρω στις 2-3 π.μ. της Δευτέρας.

Προφανώς προηγήθηκε καβγάς για το θέμα και ο αστυνομικός, αρχικά έριξε δύο εκφοβιστικές βολές με το υπηρεσιακό του περίστροφο στον τοίχο. Στη συνέχεια έριξε τρεις φορές στο στήθος της γυναίκας του, καταδίωξε την πεθερά του στο σαλόνι και την πυροβόλησε μία φορά.

Ακολούθως, πήγε στο υπνοδωμάτιο και πυροβόλησε το παιδί τους στο κεφάλι. Ολοκληρώνοντας την πράξη του, γονάτισε, έβαλε πιστόλι κάτω από το σαγόνι του και αυτοπυροβολήθηκε. `

Η ασφάλεια μελετά και μια ακόμη εκδοχή για τα αίτια του φονικού, αν και συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες. Σύμφωνα με αυτή, ο δράστης πίεζε την πεθερά του να του γράψει στο όνομά του ένα σπίτι ιδιοκτησίας της.

Είχε πάει βόλτα το παιδί του, πριν το σκοτώσει!

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, που μετέδωσε ο ΑΝΤ-1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο 47χρονος αρχιφύλακας, το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες πριν το μακελειό, είχε πάρει την μόλις 3,5 ετών κόρη του και την πήγε βόλτα. Μάλιστα, κατά τους ίδιους μάρτυρες, της αγόρασε γλυκά και ζαχαρωτά από ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας σκότωσε την σύζυγό του, την πεθερά του και κατόπιν ξάπλωσε δίπλα στην κορούλα του, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε, λίγο πριν αυτοκτονήσει γονατιστός, πλάι της.

Δίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Η σύζυγος του αρχιφύλακα είχε έναν αδελφό, ο οποίος πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρδιά, ενώ προηγούμενα είχε πεθάνει κι ο πατέρας της.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας, μέχρι χτες στις 17.00 το απόγευμα, ήταν με τον Κώστα Σημίτη στην φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996, καθώς συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό σε γεύμα, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη επρόκειτο να έχει έχει ρεπό.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.

Τι προβλέπει ο νόμος περί όπλων για τους αστυνομικούς

Η τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο θέτει μεταξύ άλλων και το θέμα της ψυχικής ισορροπίας των αστυνομικών που φέρουν όπλα.

Ως γνωστόν οι αστυνομικοί περνούν περιοδικά από την επιτροπή καταλληλότητας. Ο αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπαντιώτης που υπηρετούσε στην φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, είχε περάσει το 2011 από την επιτροπή, η οποία τον έκρινε απολύτως ικανό να φέρει όπλο και επρόκειτο να ξαναπεράσει σύντομα.

Οπως λένε οι προϊστάμενοί του, δεν είχε δείξει ποτέ συμπεριφορά που να παραπέμπει σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο περί όπλων, οι αστυνομικοί εξετάζονται απ' τις επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταλληλότητα τους να φέρουν πυροβόλα όπλα, πριν την είσοδο τους στο Σώμα.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στο νόμο, «οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε εξέταση για τον έλεγχο της καταλληλότητας τους να φέρουν πυροβόλο όπλο, μέσα σε ένα έτος μετά τη συμπλήρωση πενταετίας από την αποφοίτηση τους, από τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών. Η εξέταση γίνεται από ειδική επιτροπή της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Η επιτροπή διερευνά με ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη των εξεταζομένων, την εν γένει προσωπικότητα αυτών και κυρίως την αυτοκυριαρχία, τη συναισθηματική σταθερότητα, την κρίση και αντίληψη και την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις - και αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για το αν η προσωπικότητά τους παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του όπλου. Αν η επιτροπή διαγνώσει και ενδείξεις ψυχοπαθολογίας, παραπέμπει τον αστυνομικό στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις για την Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Αν οι υγειονομικές επιτροπές αποφανθούν ότι κάποιος αστυνομικός δεν είναι κατάλληλος να φέρει όπλο, τοποθετείται σε θέση που δεν οπλοφορεί.

Πάντως, μπορεί κάποιος να σταλεί για εξέταση σε χρόνο μικρότερο απ' την πενταετία, αν από την υπηρεσία του διαπιστωθεί μη φυσιολογική συμπεριφορά.

Στην περίπτωση του 47χρονου, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέκκλιση, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

Ποιος ήταν ο αστυνομικός

Ως έναν κανονικά άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν περιγράφουν συνάδελφοί του τον 47χρονο αστυνομικό.

Ο δράστης ήταν εν ενεργεία αστυνομικός, ηλικίας 47 χρόνων, Αρχιφύλακας στον βαθμό ο οποίος ήταν τοποθετημένος στην Βουλή, είχε υπηρετήσει στην ένστολη φρουρά του Μαξίμου και τα τελευταία χρόνια είχε αποσπαστεί στην φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Ο καταγώμενος από την Αιωλοακαρνανία αστυνομικός, μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες εργαζόταν κανονικά και το Σαββατοκύριακο είχε συνοδεύσει τον Κώστα Σημίτη στα Ιωάννινα. Επέστρεψε πριν μερικές ώρες στην Αθήνα, σήμερα και αύριο είχε ρεπό.

Διαβάστε το χρονικό και τις λεπτομέρειες του άγριου φονικού στην αρχική ανάρτηση του iefimerida.gr.

Γείτονες και συνάδελφοι του αστυνομικού που έχουν σπεύσει στο σημείο του μακελειού δεν μπορούν να πιστέψουν την αδιανόητη τραγωδία.

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε την οικογένειά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε διακρίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες (ο άνδρας με το καφέ δερμάτινο μπουφάν):

Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2
Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Αριστερά πίσω, φορώντας δερμάτινο μπουφάν διακρίνεται ο αστυνομικός που δολοφόνησε την οικογένειά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 4

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Δεξιά στη φωτογραφία

Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 5

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Συντετριμμένος ο Κ. Σημίτης: Ανείπωτη τραγωδία

Συντετριμμένος δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για το τραγικό συμβάν στους Αγίους Αναργύρους, όπου αστυνομικός που υπηρετούσε στη φρουρά του, σκότωσε την σύζυγο, την πεθερά και το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

«Πρόκειται για μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ΄ όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες», δήλωσε ο κ. Σημίτης.

Πηγή Φωτογραφιών: INTIMENEWS/ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η μαρτυρία του εξαδέλφου που βρήκε τα πτώματα

Ο άνθρωπος που πρώτος είδε τις δολοφονημένες γυναίκες μίλησε στους δημοσιογράφους για το πώς είδε από τον φεγγίτη του πρώτη ορόφου τις γυναίκες νεκρές.

Ο Γιώργος Διδασκάλου, ο συγγενής της οικογένειας που βρέθηκε πρώτος μπροστά στις τρομακτικές εικόνες της οικογενειακής τραγωδίας, μετέφερε τι αντίκρισε όταν μπήκαν στο σπίτι.

«Ανησυχήσαμε το πρωί, προσπαθήσαμε να δούμε τι συμβαίνει γιατί έλειπαν τέσσερα άτομα, το μικρό δεν είχε πάει στο σχολείο, σκαρφάλωσα από το πλάι στη σκάλα την εξωτερική και είδα την πόρτα την κεντρική ανοιχτή και είδα την κοπέλα μέσα οπότε τους φώναξα να σπάσουν την πόρτα γιατί υπάρχει ένα παιδί μέσα. Μητέρα και κόρη στο σαλόνι, το μωρό στο κρεβάτι και τον πατέρα γονατισμένο στο κρεβάτι».

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι είχε να δει την οικογένεια από χθες το βράδυ ενώ όσον αφορά στο εάν πάει κάπου το μυαλό του απάντησε πώς όχι.

«Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει μέσα σε μια οικογένεια».

Δείτε το βίντεο:

Οι μαρτυρίες περιοίκων

Το φονικό έπεσε ως κεραυνός εν αίθρια στην γειτονιά της άτυχης οικογένειας στους Αγίους Αναργύρους. Στο άκουσμα της τραγικής είδησης οι άνθρωποι συγκλονίστηκαν καθώς ο Αρχιφύλακας και δράστης έδινε την εικόνα ενός φιλήσυχου ανθρώπου. Οι γείτονες τον περιγράφουν σαν έναν «καλό οικογενειάρχη», που τον έβλεπαν να βγάζει βόλτα το παιδί του χωρίς να δίνει ποτέ δικαιώματα και λαβές για σχόλια.

Μια γειτόνισσα που μένει απέναντι από το τριώροφο που έμενε η οικογένεια στην οδό Αγίας Παρασκευής και Ευριπίδου στην Ανάκασα, είπε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς στις 2 με 3 τα ξημερώματα. Ξύπνησε, αλλά δεν έδωσε σημασία, νομίζοντας ότι τους άκουσε στον ύπνο της.

Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 6
Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 7
Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 8
Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 9

Απο την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία της οικογένειας, πλήθος κόσμου μαζεύτηκε εξω απο το σπίτι οπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Σκότωσε πεθερά, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Τα αίτια μιας τραγωδίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ