Selfitis: Η εμμονή με τις selfies έγινε και επίσημα ψυχική διαταραχή - iefimerida.gr

Selfitis: Η εμμονή με τις selfies έγινε και επίσημα ψυχική διαταραχή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν είστε από τους ανθρώπους που σας αρέσει συνέχεια να βγάζετε τον εαυτό σας φωτογραφία και να κουβαλάτε μαζί σας το selfie stick, τότε πρέπει να το προσέξετε καθώς σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα η εμμονή με τις selfies θεωρείται πλέον ψυχική διαταραχή.

Μάλιστα, η ψυχική αυτή πάθηση ονομάζεται selfitis, δηλαδή σελφίτιδα! Πρόκειται για την εμμονή ενός ατόμου να βγάζει φωτογραφία τον εαυτό του, δηλαδή τις selfies.

Σύμφωνα με τους ερευνητές όσοι υποφέρουν από αυτή τη διαταραχή θεωρούν ότι οι selfies τους δημιουργούν θετικά συναισθήματα. Η λήψη των selfies σε συνδυασμό με το ποστάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους μειώνουν το στρες, νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, τους δίνουν τη δυνατότητα να εκφράζονται, να ενισχύουν το κοινωνικό τους στάτους, αλλά και να νιώσουν πιο δημοφιλείς.

Ο όρος selfitis, η εμμονή με τις selfies δηλαδή, πρωτοεμφανίστηκε το 2014 σε ένα άρθρο της Αμερικανικής Ενωσης Ψυχιάτρων που σημείωνε ότι θα έπρεπε να θεωρηθεί ψυχική διαταραχή.

Τώρα όμως μια νέα έρευνα έρχεται για να δώσει και επίσημα επιστημονικό τόνο σε αυτή τη τάση...

Διαβάστε για το πώς η εμμονή με τις selfies έγινε ψυχική διαταραχή στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ selfie ψυχική διαταραχή Selfitis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ