Philips Sonicare DiamondClean -Η design λύση για ένα κατάλευκο χαμόγελο - iefimerida.gr

Philips Sonicare DiamondClean -Η design λύση για ένα κατάλευκο χαμόγελο

Philips Sonicare DiamondClean -Η design λύση για ένα κατάλευκο χαμόγελο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα λαμπερό χαμόγελο έχει ενέργεια.

Ζεσταίνει την ατμόσφαιρα, κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία, χαρίζει αυτοπεποίθηση. Με άλλα λόγια, τα χαμόγελο επηρεάζει την καθημερινότητα και τις σχέσεις, κοινωνικές και επαγγελματικές.

Έχοντας ένα καθημερινό πρόγραμμα διαρκώς γεμάτο με υποχρεώσεις, συσκέψεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ίσως το μόνο «όπλο» που έχω όταν φεύγω από το σπίτι μου να είναι το χαμόγελό μου. Με αυτό θα μπω στο γραφείο, με αυτό θα διαχειριστώ έκτακτες, δύσκολες ή εύκολες καταστάσεις, με αυτό θα «ξεκλειδώσω» μια συζήτηση, με αυτό θα προτείνω μια λύση σε τυχόν πρόβλημα, πάντα με αυτό θα συνεργαστώ με όσους κληθώ να το κάνω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και με το ίδιο χαμόγελο θα συναντήσω τους δικούς μου ανθρώπους στο κλείσιμο της ημέρας.

Τι συνιστά ένα λαμπερό χαμόγελο; Η διάθεση δεν αρκεί. Τα λευκά δόντια είναι το κλειδί. Τα λευκά δόντια σημαίνουν υγιή δόντια. Τα οποία με τη σειρά τους συνεπάγονται δροσερή αναπνοή.

Και αν κάποιος ρωτάει πώς αποκτάται ένα λαμπερό χαμόγελο, η απάντηση είναι ότι σίγουρα η διάθεση δεν αρκεί. Ένα λαμπερό χαμόγελο απαιτεί τακτική και συστηματική φροντίδα των δοντιών.

Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, ανά έξι μήνες με έναν χρόνο, αποτελούν το ένα κομμάτι. Το δεύτερο και πιο ουσιαστικό είναι αυτό που καλείται να επιμεληθεί καθένας μόνος του, στο σπίτι του. Δύο κομμάτια εξίσου σημαντικά και αλληλένδετα, για τα οποία πολλές φορές σε οικογενειακές μαζώξεις, παρέες, ακόμη και επαγγελματικούς χώρους, έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων, έχουν ζητηθεί συμβουλές, συστάσεις, έχουν γίνει προτάσεις.

Έξι μήνες πριν, λοιπόν, σε μια φιλική συζήτηση έμαθα για την DiamondClean της Philips Sonicare. Λίγο αργότερα, ψάχνοντας στον... φυσικό μου χώρο, το Διαδίκτυο δηλαδή, έμαθα τα πάντα για την τεχνολογία Sonic. Και στη συνέχεια, συζητώντας με την οδοντίατρό μου επιβεβαίωσα όσα είχα ακούσει και διαβάσει. Και κάπως έτσι, εδώ και έξι μήνες έχω αποκτήσει δύο... gadget υγείας, όπως θα τα χαρακτήριζα εγώ (αφενός το design τους και αφετέρου οι δυνατότητές τους επιτρέπουν τον χαρακτηρισμό), τα οποία έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Εχουν γίνει το δικό μου «μυστικό» για λαμπερό χαμόγελο, υγιή δόντια και δροσερή αναπνοή.

Το πρώτο... μυστικό μου gadget είναι η Philips Sonicare DiamondClean. Μια οδοντόβουρτσα που και μόνο βλέποντάς την καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις να κάνεις με τίποτα από όσα γνώριζες μέχρι τώρα. Μια οδοντόβουρτσα που θέτοντάς την σε λειτουργία καταλαβαίνεις ότι είναι διαφορετική. Μια οδοντόβουρτσα που επιβεβαιώνει τη διαφορετικότητά της μετά την πρώτη κιόλας χρήση. Γιατί αρκεί μία και μόνο χρήση για να καταλάβεις τη διαφορά. Στην εβδομάδα δεν σου μένει καμία αμφιβολία και απλά το πέρασμα ενός μήνα επιβεβαιώνει όσα είχες καταλάβει από την πρώτη κιόλας χρήση της. Από εκεί και πέρα, απλά δεν μπορείς να συμβιβαστείς με οτιδήποτε άλλο. Στους έξι μήνες, ήδη έχει επιβεβαιώσει τη διαφορά και η οδοντίατρός μου.

Philips Sonicare DiamondClean -Η design λύση για ένα κατάλευκο χαμόγελο | iefimerida.gr 0

Τι όμως μπορεί να κάνει μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα τόσο διαφορετική;

Κατ' αρχάς, οι 62.000 κινήσεις ανά λεπτό. Το μεγάλο «όπλο» της Philips Sonicare DiamondClean είναι ακριβώς αυτό. Έτσι επιτυγχάνει τον βαθύ καθαρισμό των δοντιών και τη σωστή φροντίδα των ούλων. Έτσι αφαιρεί έως και 7 φορές περισσότερη πλάκα απ' ό,τι οι συμβατικές οδοντόβουρτσες. Τη διαφορά την κατάλαβα αμέσως, η διαπίστωση του οδοντιάτρου ήταν απλά η επιβεβαίωση. Η ενοχλητική αίσθηση της πλάκας είναι άλλωστε κάτι αντιληπτό από όλους. Και η Philips Sonicare DiamondClean εξασφαλίζει ότι αυτή η αίσθηση δεν θα δημιουργηθεί ξανά. Σε ποιον δεν έχει τύχει, έπειτα από ένα δίμηνο με τρίμηνο μετά τον τακτικό καθαρισμό από τον οδοντίατρο, να αισθάνεται τη δημιουργία της ενοχλητικής πλάκας κυρίως στα μπροστινά δόντια; Αναπόφευκτο με τις συμβατικές οδοντόβουρτσες, αδιανόητο με τη Philips Sonicare DiamondClean.

Όσο για τα ούλα; Έχοντας στο παρελθόν αντιμετωπίσει προβλήματα ευαισθησίας, δεν έκρυψαν τον «φόβο» μου πριν από την πρώτη χρήση της Philips Sonicare DiamondClean. Ο φόβος αποδείχθηκε αβάσιμος. Γιατί ναι, παράλειψη, δεν έχω αναφερθεί στα πολλά και διαφορετικά προγράμματα, 5 για την ακρίβεια, που διαθέτει η Philips Sonicare DiamondClean:

  • Καθαρισμός: Κάνει αυτό που λέει η λέξη. Φροντίζει για τον καθημερινό καθαρισμό των δοντιών. 
  • Φροντίδα των ούλων: Κάνει απαλό μασάζ, φροντίζοντας τα ούλα.
  • Γυάλισμα: Επιπλέον έμφαση στα μπροστινά δόντια για ακόμη πιο φωτεινό και λαμπερό χαμόγελο
  • Ευαίσθητα ούλα: Πιο ήπιες κινήσεις, για πιο ήπιο αλλά εξίσου αποτελεσματικό καθαρισμό των ευαίσθητων ούλων.
  • Λεύκανση: Απομακρύνει τις ενοχλητικές κηλίδες που δημιουργούνται στην επιφάνεια των δοντιών από τον καφέ, το κάπνισμα, το κρασί. 

Στα ατού της Philips Sonicare DiamondClean συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα και ο χρονοδιακόπτης. Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί όλοι αν βουρτσίζουμε τα δόντια μας όσο πρέπει και πόσες φορές δεν το έχουμε συζητήσει με τον οδοντίατρο; Και, από την άλλη πλευρά, πόσες φορές δεν έχουμε καταλήξει να βουρτσίζουμε τα δόντια βιαστικά και όπως-όπως, θεωρώντας ότι τα έχουμε καθαρίσει; Η λειτουργία του χρονοδιακόπτη εξασφαλίζει ότι και οι απορίες θα λήξουν και δεν θα υπάρχουν ποτέ ξανά μισοκαθαρισμένα δόντια. Το πρόγραμμα «καθαρισμός», το βασικότερο όλων δηλαδή, διαρκεί 2 λεπτά. Μετά τα δύο λεπτά νιώθει κανείς τα δόντια του λεία και λαμπερά, τα ούλα του πιο υγιή και το στόμα του απίστευτα καθαρό.

Κάτι ακόμη που πρέπει να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι ο χειρισμός της Philips Sonicare DiamondClean, παρά τις πολλαπλές λειτουργίες που προσφέρει, γίνεται από ένα και μόνο κουμπί. Έχει μόνο ένα κεντρικό κουμπί, με το οποίο ανοίγει και διακόπτει τις λειτουργίες της. Με το ίδιο κουμπί γίνεται η επιλογή του προγράμματος. Και δεν χρειάζεται κλείσιμο - κλείνει απλά μόνη της.

Επειδή τα πρακτικά είναι σημαντικά, αλλά στο τέλος η ουσία μετράει, τα αποτελέσματα της χρήσης της Philips Sonicare DiamondClean, συνοπτικά, είναι τα εξής:

  • Με την πρώτη χρήση: Ακούς τη διαφορά. 
  • Στα 30 δευτερόλεπτα: Αντιλαμβάνεσαι τη λειτουργία της οδοντόβουρτσας. 
  • Στα 2 λεπτά: Νιώθεις τα δόντια πιο λεία και λαμπερά, τα ούλα πιο υγιή και το στόμα καθαρό. 
  • Στη 1 εβδομάδα: Η διαφορά είναι πλέον ορατή. Η Philips Sonicare αφαιρεί 100% περισσότερους λεκέδες και αποδεδειγμένα λευκαίνει τα δόντια. 
  • Στις 2 εβδομάδες:  Σταματούν οι φλεγμονές των ούλων. 

Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να μη σταθεί στον σχεδιασμό τόσο της ίδιας της οδοντόβουρτσας, όσο και των αξεσουάρ που τη συνοδεύουν. Ανοίγοντας το κουτί νιώθεις ότι έχει στα χέρια σου ένα gadget. Ενα gadget υγείας με αισθητική, design και προδιαγραφές ανάλογες εκείνων των ηλεκτρονικών gadgets. Κατ' αρχάς, το minimal design. Κατά δεύτερον, η κεραμική αίσθηση του κορμού της, η οποία και πρακτικά την καθιστά σταθερή στο κράτημα. Κατά τρίτον, ο φορτιστής της, ο οποίος δεν μοιάζει με κανέναν κοινό φορτιστή. Πρόκειται για ένα ποτήρι (ναι, ένα γυάλινο ποτήρι) στο οποίο απλά ακουμπάς την οδοντόβουρτσα. Ένα διακοσμητικό ποτήρι το οποίο ταιριάζει σε κάθε μπάνιο και σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε φορτιστή.

Philips Sonicare DiamondClean -Η design λύση για ένα κατάλευκο χαμόγελο | iefimerida.gr 1

Να σημειωθεί ότι έτσι και αλλιώς η επαναφόρτιση γίνεται κάθε τρεις εβδομάδες. Ναι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεμείνεις από μπαταρία καθώς πλένεις τα δόντια σου. Η Philips Sonicare DiamondClean είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να ξεχνάς ότι χρειάζεται πού και πού να μπει στον φορτιστή.

Και τέλος, το θέμα της μεταφοράς. Ανήκω στην κατηγορία αυτών που ταξιδεύουν συχνά. Και δεν μπορώ να μη συμπεριλάβω στα θετικά της Philips Sonicare DiamondClean τη θήκη μεταφοράς της. Μια κομψή μαγνητική θήκη με ειδικές υποδοχές τόσο για την οδοντόβουρτσα, όσο και για δύο κεφαλές (την κανονική και τη μικρή). Και τώρα το ερώτημα: Δηλαδή, στα ταξίδια θα πρέπει να κουβαλώ μαζί μου και το ποτήρι φόρτισης; Κατ' αρχάς, δεν χρειάζεται κανένας φορτιστής για σύντομα ταξίδια. Γιατί, απλά, μια πλήρης φόρτιση πριν από την αναχώρηση αρκεί. Σε περίπτωση μεγαλύτερων χρονικά ταξιδιών, η Philips έχει και γι' αυτά τη λύση. Η θήκη μεταφοράς λειτουργεί και ως φορτιστής. Πώς; Απλά συνδέεις τη θήκη μεταφοράς με ένα κοινό καλώδιο USB είτε στην πρίζα, είτε σε έναν υπολογιστή κ.λπ. και η Philips Sonicare DiamondClean φορτίζεται κανονικά και γρήγορα.

Philips Sonicare DiamondClean -Η design λύση για ένα κατάλευκο χαμόγελο | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ