Απόφαση Εφετείου: Στην φυλακή παραμένει ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος - iefimerida.gr

Απόφαση Εφετείου: Στην φυλακή παραμένει ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη φυλακή θα παραμείνει ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που είπε «όχι» στην αποφυλάκισή του.

Ο βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση υπεξαίρεσης της Εnerga Hellas power κατέθεσε αίτηση για αναστολή εκτελεσης της ποινης των 21 ετών που του είχε επιβληθεί με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι ο καταδικασθείς είναι ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων ενώ επίσης επισήμανε ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μπορούν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη.
Κατά την διάρκεια της εξέτασης του αιτήματός του, ο Αρης Φλώρος έθεσε ενώπιον του δικαστηρίου τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας των οποίων κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

«Ήθελα να αναφερθώ σε δυο σημεία. Μένω στη Φιλοθέη με τους γονείς μου. Δεν είμαι παντρεμένος. Πήγαινα κανονικά στο δικαστήριο. Από τις 80 συνεδριάσεις πήγα στις 72. Έχω μόνιμη κατοικία», είπε στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι μέσα στη φυλακή δεν μπορεί να υποστηρίξει τον εαυτό του στην ποινική αλλα και στην αστική διαδικασία που είναι εκκρεμής.

«Εκεί που είμαι εκτός από τις πιέσεις, δε μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας. Δεν μπορώ να βοηθήσω τους συνηγόρους μου. Είχα μια εταιρία με 120 άτομα προσωπικό. Δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω για τα τεχνικά ζήτημα. Ο καθηγητής που προσλάβαμε από το Βερολίνο δεν ξέρει πως λειτουργεί η αγορά. Εγώ βρήκα το λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα! Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα! Το 2011 το εντόπισα από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορα», εξήγησε και συνέχισε:
«Δε μπορώ να λειτουργήσω σαν άνθρωπος. Δε μπορώ στο ψυχιατρείο. Νιώθω αδύναμος. Είναι η πιο κρίσιμη μάχη της ζωής μου η Διαιτησία και δεν είμαι έξω να αποδείξω ότι μου οφείλουν και δεν οφείλω. Αισθάνομαι μια τρομερή ψυχολογική πίεση. Με θλίβει το γεγονός αυτό. Έχω φτάσει σε ψυχολογικό τέλμα. Στο λόγο της τιμής μου σας το λέω».

Νωρίτερα, ο συνήγορος του Ηλίας Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι οι εταιρίες Energa και Hellas power είχαν ανείσπρακτες απαιτήσεις. «Αυτές έχει δικαίωμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας να τις απαιτήσει ο ΛΑΓΗΕ από τους πελάτες. Ήδη προχωρεί στην άσκηση αγωγών. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς γιατί είναι ύψους 80 εκ. Ευρώ. Με την πρωτόδικη απόφαση το ποσό αυτό έχει περιληφθεί στα υπεξαιρεθέντα. Αυτό είναι το νέο στοιχείο. Υπάρχει βέβαια και η βεβαίωση ψυχιάτρου», υποστήριξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Απαραίτητη» χαρακτήρισε την παρουσία του Άρη Φλωρου και ο δικηγόρος που χειρίζεται τις αστικές υποθέσεις του, Ηλίας Λαρδας. «Για να προχωρήσουν οι αστικές διαδικασίες η παρουσία του Φλώρου είναι απαραίτητη. Είναι εκείνος που ανακάλυψε το πρόβλημα στην οριακή τιμή συστήματος. Εμείς ως νομικοί δεν έχουμε να εισφέρουμε κάτι. Έχουν διοριστεί δυο καθηγητές πανεπιστημίου αλλά είναι απαραίτητη η παρουσία του για τις τεχνικές γνώσεις.

Π: «Και δεν τα ξέρουν οι πραγματογνώμονες;»

Δικηγόρος: «Τα ξέρουν αλλά τον χρειαζόμαστε εμείς οι δικηγόροι. Είναι 79 εκ ανείσπρακτα και υπάρχουν 30 εκ στο ταμείο παρακαταθηκών. Δεν θα υπάρχει απαίτηση στο τέλος. Είναι πολύ σημαντικό. Το κρίσιμο θεμα είναι το αν πράγματι οφείλονται τα ποσά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίκη Εφετείο Αριστείδης Φλώρος Energa
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ