Ονδούρα: Ανακήρυξαν πρόεδρο ένα μήνα μετά τις εκλογές –Τον δεξιό Χουάν Ερνάντες - iefimerida.gr

Ονδούρα: Ανακήρυξαν πρόεδρο ένα μήνα μετά τις εκλογές –Τον δεξιό Χουάν Ερνάντες

O Χουάν Ορλάντο Χερνάντεζ (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δεξιός απερχόμενος πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες ανακηρύχθηκε επίσημα νικητής των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την 26η Νοεμβρίου από την εκλογική επιτροπή.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθη η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων προκάλεσε έντονες αμφισβητήσεις και η αντιπολίτευση κατήγγειλε νοθεία.

«Ο πρόεδρος που εξελέγη για την περίοδο από το 2018 ως το 2022 είναι (...) ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες Αλβαράδο», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογοδικείου (Tribunal Supremo Electoral, TSE) Νταβίντ Ματαμόρος.

Ονδούρα: Ανακήρυξαν πρόεδρο ένα  μήνα μετά τις εκλογές –Τον δεξιό Χουάν Ερνάντες  | iefimerida.gr 0

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Σαλβαδόρ Νασράλα

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, οι υποστηρικτές του κεντροαριστερού υποψήφιου Σαλβαδόρ Νασράλα διαδηλώνουν και καταγγέλλουν «απάτη» κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια, συντονιστής της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης Εναντίον της Δικτατορίας, υποψήφιος της οποίας ήταν ο Νασράλα, δήλωσε μετά την ανακοίνωση του προέδρου της εκλογικής επιτροπής ότι ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες «δεν είναι πρόεδρός μας» και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις.

Ενώ ο ίδιος ο Νασράλα επανέλαβε χθες πως θεωρεί ξεκάθαρο ότι υπήρξε νοθεία, «πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά» τις προεδρικές εκλογές της 26ης Νοεμβρίου. Και πρόσθεσε πως αναχωρεί για την Ουάσινγκτον, όπου σκοπεύει να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) Λουίς Αλμάγκρο και στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πληροφορίες: Reuters-AFP, ΑΠΕ/ΜΠΕ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ