Το αεροδρόμιο της Ατλάντα έχει και πάλι ρεύμα -Χάος από το ξαφνικό μπλακάουτ - iefimerida.gr

Το αεροδρόμιο της Ατλάντα έχει και πάλι ρεύμα -Χάος από το ξαφνικό μπλακάουτ

Απίστευτη η οδύσσεια χιλιάδων επιβατών στο αεροδρόμιο της Ατλάντα (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάος προκάλεσε στο διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα, το μεγαλύτερο του κόσμου, ένα ξαφνικό μπλακάουτ γύρω στη μία το μεσημέρι τοπική ώρα με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πάνω από χίλιες πτήσεις και να καθηλωθούν χιλιάδες επιβάτες.

Το αεροδρόμιο της Ατλάντα έχει και πάλι ρεύμα -Χάος από το ξαφνικό μπλακάουτ | iefimerida.gr 0

Από την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος – που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από φωτιά σε υπόγεια ηλεκτρική εγκατάσταση, τέθηκαν εκτός λειτουργίας όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, όπου πραγματοποιούνται 2.500 πτήσεις και απ’ όπου περνούν πάνω από 250.000 επιβάτες ημερησίως

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε τελικά μετά από ώρες κι οι πτήσεις αναμένεται να επαναληφθούν στις έξι το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα .

«Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις», ανακοίνωσαν στις 23:45 (της Κυριακής τοπική ώρα, 06:45 σήμερα ώρα Ελλάδας) οι αξιωματούχοι του Χάρτσφιλντ- Τζάκσον της Ατλάντα στον επίσημο λογαριασμό του αεροδρομίου στο Twitter.

Πολλές χιλιάδες επιβάτες επηρεάστηκαν από τις εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι μοίρασε «5.000 γεύματα» εν αναμονή της αποκατάστασης της βλάβης.

Ωστόσο δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να επανέλθει στο κανονικό η εναέρια κυκλοφορία. Η στάθμευση στο πάρκινγκ του αεροδρομίου θα είναι δωρεάν ως τις 08:00 (το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας), δηλαδή οκτώ ώρες μετά την ανακοίνωση της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, τόνισαν οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου.

Από την πλευρά της η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Georgia Power υπογράμμισε ότι το συμβάν ήταν «πολύ σπάνιο». «Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε για όλες τις βασικές λειτουργίες του αεροδρομίου και κυρίως για τις πτήσεις», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Ατλάντα επιβεβαίωσε ότι ερευνώνται τα αίτια της φωτιάς και ζήτησε συγνώμη από τους χιλιάδες επιβάτες για την ταλαιπωρία τους.

Το αεροδρόμιο της Ατλάντα έχει και πάλι ρεύμα -Χάος από το ξαφνικό μπλακάουτ | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: ΑΡ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Ατλάντα αεροδρόμιο μπλακαουτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ