Φιλιππίνες: 26 νεκροί από κατολισθήσεις που προκάλεσε τροπική καταιγίδα - iefimerida.gr

Φιλιππίνες: 26 νεκροί από κατολισθήσεις που προκάλεσε τροπική καταιγίδα

Το νερό έφθασε στα γόνατα των κατοίκων του Καβίτε μετά τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είκοσι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Κάι-Τακ σε νησί των κεντρικών Φιλιππίνων, δήλωσαν οι Αρχές.

«Συνολικά 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις κατολισθήσεις σε τέσσερις πόλεις» του νησιού Μπιλαράν, δήλωσε ο Σοφρόνιο Ντακίλο, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών. «Περισυλλέξαμε τις σορούς», πρόσθεσε, μια μέρα μετά το πέρασμα της καταιγίδας.

Η τροπική καταιγίδα στην ανατολική περιοχή Βισάγιας σάρωσε νησιά και παραθαλάσσιες πόλεις όπως το Τακλομπάν, όπου ο τυφώνας Χαϊγιάν είχε προκαλέσει το θάνατο περίπου 8.000 ανθρώπων πριν από τέσσερα χρόνια.

Πάνω από 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να κατευθυνθούν σε ειδικά καταφύγια, ενώ τουλάχιστον 11.000 εγκλωβίστηκαν σε διάφορα λιμάνια της περιοχής από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τη θαλασσοταραχή.

Η καταιγίδα Κάι-Τακ συνοδευόταν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 110 χλμ/ώρα όταν έπληξε τη χώρα κοντά στο San Policarpio στην Ανατολική Σαμάρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιλιππίνες τροπική καταιγίδα Κάι-Τακ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ