Μακελειό από επίθεση καμικάζι σε εκκλησία στο Πακιστάν [βίντεο] - iefimerida.gr

Μακελειό από επίθεση καμικάζι σε εκκλησία στο Πακιστάν [βίντεο]

Πανικόβλητοι πιστοί τρέχουν να εγκαταλείψουν το ναό μετά την επίθεση (Φωτογραφία: Geo TV)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λουτρό αίματος προκάλεσαν δύο καμικάζι που επιτέθηκαν σε χριστιανικό ναό στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση σε εκκλησία Μεθοδιστών στην Κουέτα, περίπου 65 χιλιόμετρα από τα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν.

Ο ναός ήταν κατάμεστος με εκατοντάδες πιστούς ενόψει των Χριστουγένων, όταν έφθασαν οι δύο ένοπλοι, που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας και ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε στην είσοδο του ναού, ενώ ο άλλος αν και λαβωμένος πρόλαβε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Μοαζάμ Τζα.

«Καταδικάζουμε την επίθεση τρομοκρατών στο ναό της οδού Ζαργκούν στην Κουέτα. Η αποφασιστικότητα των Πακιστανικών Αρχών δεν θα κλονιστεί από τέτοιες πράξεις δειλίας», έγραψε στο Twitter εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Τοπικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες με ασθενοφόρα και περιπολικά στο σημείο, ενώ αστυνομικοί συνόδευαν τα γυναικόπαιδα έξω από το ναό.

Οι χριστιανικοί ναοί έχουν γίνει συχνά στόχος μουσουλμάνων εξτρεμιστών στο Πακιστάν, εξ ου και η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην εκκλησία στην Κουέτα, που απέτρεψε τα χειρότερα.

Συνήθως, περίπου 250 πιστοί παρακολουθούν τη λειτουργία της Κυριακής αλλά την περίοδο των Χριστουγέννων, πολλοί περισσότεροι πιστοί προσέρχονται.

Η επαρχία Βαλουχιστάν, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, αλλά ταλανίζεται από μια αυτονομιστική εξέγερση και την ισλαμιστική βία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ