Η Ρώμη ζήλεψε το Παρίσι –Φτιάχνει τεχνητή παραλία - iefimerida.gr

Η Ρώμη ζήλεψε το Παρίσι –Φτιάχνει τεχνητή παραλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεχνητή παραλία θα αποκτήσει η Ρώμη για το καλοκαίρι του 2018, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της Ιταλικής πρωτεύουσας.

Εμπνευσμένη από την μακρόχρονη Paris Plage της γαλλικής πρωτεύουσας, η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι σχεδιάζει να μετατρέψει 10.000 τετραγωνικά μέτρα των όχθεων του Τίβερη ποταμού σε μία αμμώδη παραλία για τους ιδρωμένους Ρωμαίους.

Η Ρώμη ζήλεψε το Παρίσι –Φτιάχνει τεχνητή παραλία  | iefimerida.gr 0

«Ο Τίβερης διατρέχει τη Ρώμη, αλλά δυστυχώς, σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, ο ποταμός δεν είναι ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης» δήλωσε η Ράτζι αποκαλύπτοντας τα σχέδια το απόγευμα της Πέμπτης.

Η προσωρινή παραλία, που θα βρίσκεται κοντά στην γέφυρα Marconi, αποτελεί μια προσπάθεια για να αλλάξει αυτό, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν θα περιλαμβάνει και μια ζώνη στην οποία θα μπορούν όσοι θέλουν να κολυμπήσουν.

Η Ρώμη ζήλεψε το Παρίσι –Φτιάχνει τεχνητή παραλία  | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με τα σχέδια θα δημιουργηθεί κι ένας αθλητικό χώρο και άλλα αξιοθέατα που η δήμαρχος ελπίζει πως «θα κάνει τις όχθες του ποταμού, χρησιμοποιήσιμες και πάλι από τους Ρωμαίους».

Η νέα παραλία, που θα βρίσκεται νότια των κύριων τουριστικών περιοχών της Ρώμης, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πόλο έλξης για τους Ρωμαίους τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ