ΕΣΕΕ κατά ΣΕΛΠΕ για τα περί προστασίας των καταστημάτων τις Κυριακές - iefimerida.gr

ΕΣΕΕ κατά ΣΕΛΠΕ για τα περί προστασίας των καταστημάτων τις Κυριακές

Αντίδραση ΕΣΕΕ για την ανακοίνωση ΣΕΛΠΕ/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κόντρα ξέσπασε για άλλη μια φορά μεταξύ μικρών και μεγάλων καταστημάτων για τα περί προστασίας από την Αστυνομία προκειμένου να διασφαλιστεί ήρεμο κλίμα στην αγορά τις Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ που ζήτησε προστασία από την Ελληνική Πολιτεία, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε επιπόλαιο το αίτημα και τόνισε ότι το εμπόριο δεν χρειάζεται προστασία τις ημέρες των γιορτών.

«Θεωρώ τουλάχιστον επιπόλαιο το αίτημα κάποιων ανεύθυνων "εκπροσώπων" να ζητήσουν τη προστασία της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια του εορταστικού ωραρίου της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Προκαλούν χωρίς λόγο και αιτία, εκτός βεβαίως εάν περιμένουν κοσμοσυρροή πελατών και χρειάζονται την Αστυνομία να τους βάλει σε σειρά και τάξη.

Για να τους καθησυχάσω, πάντως, οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι το 51% των καταναλωτών προτιμούν για χριστουγεννιάτικες αγορές τα μικρά εμπορικά καταστήματα, ενώ οι πολυεθνικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα εκτιμάται ότι θα έχουν πτωτική κίνηση φέτος τις γιορτές σε 17% από το 25% πέρυσι» δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

Επιπλέον έβαλε κατά ορισμένων επιχειρήσεων, οι οποίες όπως είπε ετοιμάζονται να ανοίξουν τα καταστήματα στις 26 Δεκεμβρίου με αφορμή την «Boxing Day» σε Αμερική και Αγγλία αλλά και στις στις 6 Ιανουαρίου ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων, που εθιμικά τα καταστήματα είναι κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΛΠΕ στην ανακοίνωσή του είχε επισημάνει τα εξής:

«Σε μια ύστατη προσπάθεια από πλευράς του συνδέσμου μας αποφυγής γεγονότων παρόμοιων με αυτά της Κυριακής 5/11/2017, καθώς και προηγούμενων Κυριακών, που αφορούν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και που είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών και σωματικών βλαβών, προπηλακισμών, εξυβρίσεων και προσβολών ιδιοκτησίας και προσωπικότητας, απευθύνουμε έκκληση και καλούμε την ελληνική πολιτεία όπως ανταποκριθεί στο στοιχειώδες καθήκον της που σχετίζεται με τη διαφύλαξη της άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής των Ελλήνων πολιτών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νομοταγείς επιχειρήσεις δεν είναι μόνο ο αριθμός των Κυριακών που επιτρέπεται να έχουν ανοικτά τα καταστήματά τους, αλλά ποιες από αυτές μπορούν να ανοίξουν τα εμπορικά τους σημεία δίχως να παρεμποδιστούν παρανόμως, από τη στιγμή που ήδη υπάρχει και εφαρμόζεται η νομοθεσία για το άνοιγμα συγκεκριμένων Κυριακών μέσα στο χρόνο.»

Επειδή μέλημα όλων είναι η τήρηση της έννομης τάξης και η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, αιτούμεθα από την ελληνική πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πράξουν τα δέοντα ώστε να περιφρουρηθεί η τάξη και να διασφαλισθεί ήρεμο κλίμα στην αγορά τις επόμενες Κυριακές 17-24-31/12/2017 καθώς και 14/1/2018 όπου επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, προς όφελος των πολιτών, της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕΛΠΕ ΕΣΕΕ καταστήματα Κυριακές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ